Jäsenet

Rauhankasvatusinstituutti

Rauhankasvatusinstituutti logo
Osoite
Toinen linja 17, 3. kerros, 00530 Helsinki
Sähköpostiosoite
info@rauhankasvatus.fi

Rauhankasvatusinstituutti ry (RKI) on vuonna 1981 perustettu poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka pääasiallisena tehtävänä on tukea kasvattajien rauhankasvatustyötä ja tarjota nuorille mahdollisuuksia osallistua rauhantyöhön.

Järjestö tarjoaa ammatillista täydennyskoulutusta opettajille ja nuorisotyöntekijöille, järjestää kasvatusalan ammattilaisille seminaareja ja koulutustilaisuuksia rauhankasvatuksen eri näkökulmista ja teemoista sekä tuottaa ja jakaa eri toimintaympäristöihin ja kohderyhmille suunnattuja rauhankasvatuksen menetelmiä ja pedagogisia malleja.

Järjestö kouluttaa vuosittain yli tuhat kasvattajaa rauhankasvatuksen teemoista, ja sen tukipalvelut tavoittavat useita tuhansia kasvattajia.

Kirjoituskone, jonka paperissa teksti Black Lives Matter.

Rasismi on rakenteellinen ongelma, mutta Suomessa se nähdään usein vain yksittäisten ”pahisten” syntinä – Helsingin opetushenkilökunta saa nyt koulutusta antirasistisesta työotteesta

Helsingissä on järjestetty viime syksystä alkaen koulutuksia, joissa opetushenkilökunta opettelee tunnistamaan rakenteellista rasismia ja puuttumaan siihen. Aihe on vaikea ja aiheuttaa monille häpeän tunteita, mutta negatiivisistakin tunteista voi oppia, neuvoo Rauhankasvatusinstituutin kouluttaja Akunna Onwen.
Logo, jossa rauhanmerkki ja teksti Sadankomitea.

Rauhanjärjestöt tukevat ilmastolakkoa

Suomalaiset rauhanjärjestöt tukevat kansainvälisen Earth Strike -liikkeen ilmastolakkoa, joka järjestetään Suomessa 27.9.
Rauhankasvatusinstituutti logo

Rauhankasvatusinstituutti järjestää Rauhankiihdyttämön

Tule tapaamaan päättäjiä, haastamaan heitä yhdenvertaisuuden teemoissa ja ottamaan hankekirjoittaminen haltuun!
Tilaa aihepiirin Rauhankasvatusinstituutti RSS-syöte