Kotimaan ohjelmajohtaja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kotimaan ohjelmajohtaja

Ilmoittaja

Suomen Pakolaisapu

Paikkakunta

Helsinki

Työsuhdetyyppi

Kokoaikainen

Viimeinen hakupäivä

Oletko kiinnostunut työskentelystä arvostetussa asiantuntijajärjestössä? Haluatko olla luomassa rakentavia ja kestäviä ratkaisuja yhteiskunnallisiin maahanmuuton ja kotoutumisen kysymyksiin? Haluatko olla yhdessä asiantuntevan huipputiimin kanssa kehittämässä kotimaan työtämme strategisella ja osallistavalla otteella?

Suomen Pakolaisapu hakee ohjelmallisissa vesissä jo karaistunutta, kehittämisestä ja ihmisten johtamisesta innostuvaa kotimaan ohjelmajohtajaa.

Kotimaan ohjelmajohtajana vastaat kotimaan osaston toiminnasta ja kotimaan ohjelmatyön strategisesta kehittämisestä johtaen vastuualuettasi ja kotimaan henkilöstöä kokeneella otteella ja esimerkilläsi.

Yhdessä osaavan kotimaan tiimin ja asiantuntijoiden kanssa kehität sopeutumista ja selviytymiskykyä, työllistymistä ja elinkeinotoimintaa sekä toimivia väestösuhteita tukevaa työtämme. Johdat kotimaan osastoa, joka koostuu kolmesta temaattisesta yksiköstä. Yksiköiden päälliköiden tukemana vastaat kotimaan työn yhtenäisyydestä ja rahoituksen kokonaisuudesta sekä toiminnan taloudesta, seurannasta, tuloksellisuudesta ja raportoinnista. Uusien ratkaisujen, hankkeiden ja rahoitusten rakentaminen on osa työtäsi. Vastaat kotimaan toiminnan sidosryhmätyöstä ja rakennat kumppanuuksia sekä Suomessa että kansainvälisissä verkostoissa. Osallistut työssäsi myös yhteiskunnalliseen keskusteluun. Olet myös johtoryhmän jäsen. Luotettavana ja johdonmukaisena ihmisten johtajana annat kotimaan tiimillesi tilaa toimia ja kehittyä asiantuntijoina oppimiseen ja oivallukseen kannustaen sekä hyvää työilmapiiriä tukien. 

Tehtävässäsi onnistumiseen sinulla on motivoituneen ja sitoutuneen työyhteisön, järjestön eri yksiköiden sekä esihenkilönäsi toimivan johdon tuki.

Tässä tehtävässä saat tilaisuuden työskennellä Suomen johtavassa ja kansainvälisestikin tunnetussa pakkomuuttoon erikoistuneessa kansalaisjärjestössä. Teet tärkeää työtä, jolla on suuri merkitys.

Edellytämme hakijalta:

 • ylempää korkeakoulututkintoa soveltuvalta alalta
 • vähintään viiden vuoden kokemusta johto- tai esihenkilötehtävissä ja soveltuvassa työssä
 • laajaa yhteiskunnallista näkemystä ja maahanmuuttoon ja pakolaisuuteen liittyvien kysymysten hallintaa
 • kokemusta ja näyttöä strategisesta johtamisesta ja strategisten ratkaisujen rakentamisesta
 • käytännössä osoitettua johtamistaitoa asiantuntijoiden johtamisesta
 • kokemusta vaativasta sidosryhmäyhteistyöstä
 • vahvaa hanke-, talous- ja hallintoasioiden osaamista

Arvostamme:

 • valmentavaa ja ihmisläheistä johtamisotetta
 • vahvoja vuorovaikutustaitoja ja esiintymiskykyä 
 • seuranta-, arviointi- ja kehittämisosaamista sekä näyttöä tuloksellisesta ja tulosvastuullisesta hanketyöstä
 • kokemusta monikanavaisesta rahoituspoolista ja rahoitushauista (esim. STEA, AMIF, ESR)

Tarjoamme sinulle kattavan työterveyshuollon, lämminhenkisen ja monimuotoisen työyhteisön, kannustavan tiimin ja esihenkilön, joustavat työkäytännöt sekä mahdollisuuden kehittää ja rakentaa jotakin uutta ja yhteiskunnallisesti merkityksellistä. Tuemme myös työn ja yksityiselämän yhteensovittamista. Suomen Pakolaisapu on yhdenvertainen työnantaja. Toivomme hakemuksia kaikenikäisiltä ja eri taustoista tulevilta hakijoilta.

Tehtävään sovelletaan Suomen Pakolaisavun palkkausjärjestelmän mukaista palkkausta, palkan ollessa työsuhteen alkaessa 4 382,96 €.  Tehtävä on vakituinen.

Lähetä hakemuksesi mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 12.2.2023 osoitteeseen rekrytointi@pakolaisapu.fi otsikolla "Kotimaan ohjelmajohtaja".

Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Annu Lehtinen (puh. 044 719 1771) ke 8.2. klo 13–14 ja pe 10.2. klo 11–12. Haastattelut pidetään 16.–17.2.2023.

Olemme jatkaneet tehtävän hakuaikaa, ja jo hakeneet hakijat huomioidaan.

Suomen Pakolaisapu on Suomen suurin pakkomuuttoon liittyviin kysymyksiin erikoistunut asiantuntijajärjestö. Tuemme yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä kotoutumisessa ja vahvistamme toimivia väestösuhteita. Lähes 60 vuoden aikana työmme on näkynyt Suomen lisäksi Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa ja Euroopassa.

Lisätietoja Suomen Pakolaisavusta: www.pakolaisapu.fi

Linkki ilmoitukseen