Romanialaiset romaninaiset aktivisteina | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Romanialaiset romaninaiset aktivisteina

Järjestäjä

Diakonissalaitos

Paikkakunta

Helsinki

Alkamisaika

Päättymisaika

Millaista on olla aktivisti, jonka oikeus toimia yhteisönsä puolesta kyseenalaistetaan etnisen taustan vuoksi? Miten romanialaisista romaninaisista on tullut muutoksentekijöitä yhteisöissään ja miten he ovat alkaneet muuttaa itseään koskevaa yhteiskunnallista keskustelua?

Uraauurtavasta työstään International Women of Courage -palkinnolla palkittu romanifeministi, aktivisti ja tutkija Carmen Gheorghe kertoo romaninaisten aktivismin haasteista ja onnistumisista keynote-puheenvuorossaan Maailma kylässä -festivaalilla.

Romaninaiset kaikkialla Euroopassa kohtaavat edelleen sosiaalista, kulttuurista ja taloudellista syrjintää, minkä takia heidän on vaikeaa toimia yhteisöjensä puolesta. Diakonissalaitos on tukenut Carmen Gheorghen perustaman E-Romnja-järjestön työtä romaninaisten oikeuksien edistämiseksi vuodesta 2016.

Puheenvuoro on englanniksi. Sitä voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen online-ohjelmassa. Festivaaliin on vapaa pääsy. Lisätietoja osoitteessa https://maailmakylassa.fi.

#ihmisarvo #MaailmaKylässä #Muutosvoima