MaailmanKuva

MaailmanKuva on Plan Suomen julkaisema lehti, joka seuraa ja syventää lasten asemaa ja heidän oikeuksiensa toteutumista kehityspolitiikassa.

Turismi – kehityksen kaasu vai ympäristönsuojelun jarru?

Turismin uskotaan auttavan merkittävästi köyhyyden vähentämisessä. Samalla se kuitenkin uhkaa kehitysmaiden luontoa, sillä monien maiden ympäristö ei kestä turismin aiheuttamaa kuormaa.

Etnisyys – vaarallinen ase

Kansallisuusaatteen teoreetikot tuskin aavistivat, millaisia tuhoisia ketjureaktioita aate käynnistäisi väärin käytettynä, kirjoittaa Aino Haavio.

Herrojen herkku

Puhdas vesi on epätasaisesti jakautunutta ylellisyyttä. Se on itsestäänselvyys niille, joilla on siihen varaa. Mutta kun vettä ei ole, koko elämä pyörii sen ympärillä, kirjoittaa Miikka Järvinen.

Kovat tuulet puhaltavat Kenian keskiluokalle

Kenian kasvava keskiluokka on monelle kenialaisille edelleen epämääräinen unelma. Unelman saavuttaneille keskiluokka on myös vaarallinen paikka, josta voi pudota hetkessä pois, kirjoittaa Roselyne Omondi-Ogao.

Näkökulma: Katse kohti itää

Kiinan ja Afrikan lisääntyvän yhteistyön haasteena on se, kuinka uudet mahdollisuudet saadaan hyödyttämään molempia osapuolia, kirjoittaa Roselyne Omondi-Ogao.

Tavoitteena toimeliaisuus

Kehitysyhteistyöllä edistetään yhä useammin yrittäjyyttä. Mutta pureutuuko kauppaa tukeva kehitysyhteistyö myös köyhyyteen? pohtii Aino Haavisto.

Isot rahavirrat karkaavat kehitysmaista

Teollisuusmaiden suuret investoinnit voisivat olla kehitysapua parempi tapa pönkittää kehitysmaiden taloutta, mutta kansainvälisten yritysten verosuunnittelun vuoksi köyhien maiden käteen ei jää niin paljon rahaa kuin voisi.

Pitääkö tasa-arvoa rakentavien miesten olla feministejä?

Maskuliinisuuden uusien muotojen vahvistaminen voi edesauttaa naisten oikeuksien parantamista, kirjoittaa Alex Munive.

Kolumni: Maailmanlaajuinen lasikatto

Naisten taloudellinen voimaantuminen on ollut suuri sosiaalinen muutos, mutta kansainvälisesti työmarkkinat suosivat edelleen miehiä, kirjoittaa Anna Könönen.

Erilainen pakolainen

Pakolaisuus on vanha ilmiö, mutta viime aikoina turvapaikkaa on alettu hakea sukupuoli-identiteettiin perustuvaan vainoon vedoten, kirjoittaa Milja Komulainen.
Tilaa aihepiirin MaailmanKuva RSS-syöte