Kysely: Eurovaaliehdokkaat kiristäisivät yritysvastuuta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kysely: Eurovaaliehdokkaat kiristäisivät yritysvastuuta

Useimmat Puhtaat vaatteet -verkoston kyselyyn vastanneista suomalaisista eurovaaliehdokkaista kiristäisivät yritysvastuun sääntelyä ja valvontaa.

Yritysvastuun sääntelyä ja valvontaa pitäisi kiristää, katsovat useimmat Puhtaat vaatteet -verkoston eurovaalikyselyyn vastanneista suomalaisehdokkaista.

54:stä kyselyyn vastanneesta ehdokkaasta 17 oli sataprosenttisesti samaa mieltä verkoston kanssa seitsemästä yritysvastuun teesistä. He muun muassa kannattivat ajatusta siitä, että kehittyvissä maissa tavaraa teettävien yritysten tulisi kantaa nykyistä enemmän vastuuta koko tuotantoketjusta ja sen työoloista.

Vähintään jokseenkin samaa mieltä teeseistä olivat yhtä lukuun ottamatta myös kaikki muut kyselyyn vastanneet ehdokkaat.

Myönteisimpiä yritysvastuulle olivat vasemmistoliiton, vihreiden, Sdp:n ja Rkp:n edustajat, kielteisimpiä perussuomalaiset ja kokoomus.

Puolueiden välillä oli eroa myös vastausprosenteissa. Keskimäärin vain kolmannes niistä, joille kysely lähetettiin, vastasi siihen. Kokoomuksen ja Rkp:n ehdokkaista kyselyyn vastasi vain kymmenen prosenttia, Sdp:n ehdokkaista 60 prosenttia.

Kyselyn teki Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus (SASK) osana vaatealan yritysvastuuta ajavan Puhtaat vaatteet -verkoston kampanjaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia