Avustusoperaatiot vaarassa loppua Syyriassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Avustusoperaatiot vaarassa loppua Syyriassa

Muun muassa WFP:n mukaan operaatioiden jäädyttäminen on "arveluttavan lähellä".

Avun toimittaminen sisällissodasta kärsivään Syyriaan on yhä hankalampaa. Viime viikolla YK:n turvallisuusneuvostolle puhuneen YK:n alipääsihteerin Valerie Amosin mukaan tilanteen vakavuutta ei voi liioitella.

Syyrian hallitus on vähentänyt hyväksyttyjen kansalaisjärjestöjen määrää, tarkastuspisteitä on lisätty, viisumeissa viivytellään ja myös hyökkäykset avustussaattueita vastaan ovat lisääntyneet.

Amosin mukaan Syyriassa on nyt noin 4,25 miljoonaa maan sisäistä pakolaista ja maan ulkopuolella 1,3 miljoonaa. Vajaat seitsemän miljoonaa ihmistä tarvitsee apua taistelualueilla ja opposition kontrolloimilla alueilla.

"Samalla, kun humanitaarinen tilanne muuttuu yhä tuhoisammaksi, kentällä olevat rajoitukset ovat pakottaneet meidät arveluttavan lähelle joidenkin kriittisten humanitaaristen operaatioiden jäädyttämistä. Olemme lähestymässä pistettä, jolta ei ole paluuta", hän totesi.

YK:n alaisen Maailman ruokaohjelman WFP:n johtajan Ertharin Cousinin mukaan operaatioiden jäädyttäminen on jopa vain viikkojen päässä. Yksi syy on myös rahapula. Järjestö tarvitsisi kesäkuun loppuun mennessä noin 81 miljoonaa dollaria.

Syyrian kolme vuotta kestäneessä konfliktissa on kuollut yli 70 000 ihmistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia