Tehy yhteistyöhön filippiiniläisten ammattiliittojen kanssa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tehy yhteistyöhön filippiiniläisten ammattiliittojen kanssa

Yhteistyöhankkeen tarkoitus on parantaa prekaarityöntekijöiden asemaa filippiiniläisissä sairaanhoitopiireissä.

Terveyden ja sosiaalihuoltoalan ammattijärjestö Tehy aikoo ryhtyä yhteistyöhön neljän paikallisen ammattiliiton kanssa terveydenhoitohenkilöstön aseman parantamiseksi Filippiineillä.

Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus (SASK) rahoittaman kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on auttaa filippiiniläisen ay-liikkeen yhteistoimintaa erityisesti prekaarityöntekijöiden oikeuksien puolustamisessa.

Filippiineillä yksityistäminen, vuokratyövoiman käyttö ja keskeisten terveyspalvelujen ulkoistaminen ovat lisänneet epätyypillisten työsuhteiden määrää terveydenhuoltopiireissä.

Ammattiyhdistyksien hajanaistuminen, huono taloudellinen tilanne ja työehtojen oikeudenmukaisuuden löyhä valvonta ovat johtaneet siihen, että moni hoitoalan työntekijä joutuu pahimmillaan toimimaan ”pakotettuna vapaaehtoisena”, vailla tuloja tai oikeusturvaa.

Edellämainittujen vaikeuksien lisäksi myös koulutettujen filippiiniläisten sairaanhoitajien pitkään jatkunut rekrytöinti ulkomaille on huomattavasti heikentänyt Filippiinien terveydenhuoltojärjestelmää, toteaa Tehyn kansainvälisten asioiden päällikkö Sari Koivuniemi.

"Haluamme parantaa Filippiinien hajanaisen ay-liikkeen yhteistoimintaa. Ja hankkeen avulla uskomme voivamme parantaa myös ay-liikkeen yhteiskunnallista asemaa", Koivuniemi sanoo.

Koivuniemi luonnehtii hanketta hyväksi jatkeeksi jo vuonna 2008 alkaneelle Suomen ja Filippiinien väliselle yhteistyölle, joka tarjosi tukea Suomessa työskenteleville filippiiniläisille sairaanhoitajille.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia