Suomalaislääkäri valittu kansainvälisen Lääkärit ydinsotaa vastaan -järjestön johtoon | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaislääkäri valittu kansainvälisen Lääkärit ydinsotaa vastaan -järjestön johtoon

Kati Juva on valittu IPPNW:n (International Physicians for the Prevention of Nuclear War) yhdeksi rinnakkaispresidentiksi järjestön maailmankokouksessa Mombasassa, Keniassa.

Helsinkiläinen lääkäri Kati Juva, joka on toiminut pitkään Lääkärin sosiaalinen vastuu -järjestössä ja lääkäreiden kansainvälisessä rauhanliikkeessä, on valittu IPPNW:n (International Physicians for the Prevention of Nuclear War) yhdeksi rinnakkaispresidentiksi (co-president) järjestön maailmankokouksessa Mombasassa, Keniassa.

Muut rinnakkaispresidentit ovat Olga Mironova Venäjältä, David Onazi Nigeriasta ja Carlos Umaña Costa Ricasta.

IPPNW on lääkäreiden ydinsodan vastainen järjestö, joka on perustettu 1980 ja se sai Nobelin rauhanpalkinnon 1985. Järjestön maailmankongresseja on järjestetty Suomessa 1984 ja 2006.  Lääkärit Ydinsotaa Vastaan -järjestö (IPPNW) toimii yli 80 maassa ja oli yksi laajemman ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons) verkoston perustajista, joka myös sai Nobelin rauhanpalkinnon 2017 työstään rauhan puolesta.  Kati Juva on ICAN Finlandin toinen koordinaattori 

ICAN Finland on kansainvälisen International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) -järjestön suomalainen yhteistyöverkosto. ICAN tähtää ydinaseiden kieltämiseen ja hävittämiseen. ICAN sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 2017. ICAN Finland -verkostoon kuuluvat Aseistakieltäytyjäliitto (AKL), Lääkärin sosiaalinen vastuu (LSV), Naiset Rauhan Puolesta, PAND – Taiteilijat rauhan puolesta, Suomen Kristillinen Rauhanliike, Suomen Sadankomitea, Suomen Rauhanliitto, Suomen Rauhanpuolustajat, Tekniikka elämää palvelemaan (TEP) ja Suomen Wilpf. ICAN Finland edistää työllään ydinasekieltosopimuksen toteutumista, ja että Suomi myös allekirjoittaa sopimuksen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia