Rauhanpuolustajat: 85 vuotta Kristalliyöstä – Antisemitismin vastustaminen on edelleen ajankohtaista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rauhanpuolustajat: 85 vuotta Kristalliyöstä – Antisemitismin vastustaminen on edelleen ajankohtaista

Rauhanpuolustajat tuomitsee juutalaisiin tai heidän uskonnollisiin instituutioihinsa kohdistuvan uhkailun, vainoamisen tai vahingoittamisen.

On tärkeää, ettemme unohda Saksassa ja Itävallassa 9.–10.11.1938 Kristalliyönä juutalaisiin kohdistunutta väkivaltakampanjaa, jonka uhreiksi joutui muun muassa yli tuhat synagogaa, juutalaisia hautausmaita sekä tuhansia kauppoja ja koteja. Kymmeniä tuhansia juutalaisia vietiin keskitysleireille ja satoja tapettiin. Kristalliyö oli ensimmäinen joukkomittainen askel kohti natsien toteuttamaa holokaustia, kuuden miljoonan juutalaisen joukkotuhontaa. 

Rauhanpuolustajat tuomitsee juutalaisiin tai heidän uskonnollisiin instituutioihinsa kohdistuvan uhkailun, vainoamisen tai vahingoittamisen. Holokaustin kieltäminen, sen vähättely ja juutalaisiin heidän uskontonsa tai etnisyytensä vuoksi kohdistuvaa halventavaa tai vahingoittavaa toimintaa ei pidä hyväksyä, kuten ei minkäänlaista etniseen taustaan tai uskontoon pohjautuvaa syrjintää ja vihanlietsontaa. Antisemitismi on jyrkästi tuomittava ideologia.

On kuitenkin huomattava, että antisemitismiksi pyritään leimaamaan myös oikeutettu Israelin valtion toiminnan arvostelu ja vastustaminen. Johtavat israelilaispoliitikot ja heidän tukijansa pyrkivät perusteettomilla syytöksillä vaientamaan Palestiina-solidaarisuusliikkeen ja tekemään laittomiksi monet palestiinalaisten oikeuksia puolustavan aktivismin muodot, joilla ei ole mitään tekemistä antisemitismin kanssa.

Israelin valtion ja armeijan toimien perusteltu arvostelu ei ole antisemitismiä, mitä korostavat myös monet juutalaisten järjestöt. 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia