Plan tukee vaatimuksia tutkia naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa Gazassa, Länsirannalla ja Israelissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Plan tukee vaatimuksia tutkia naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa Gazassa, Länsirannalla ja Israelissa

YK:n asiantuntijat ovat kehottaneet tutkimaan väitteet palestiinalaisiin tyttöihin ja naisiin kohdistuvista ”törkeistä ihmisoikeusloukkauksista” Gazassa ja Länsirannalla.

YK:n uskottaviksi arvioimissa raporteissa kerrotaan Israelin asevoimien tekemistä laittomista teloituksista, raiskauksista, seksuaalisesta väkivallasta ja mielivaltaisista pidätyksistä. Väitteet on yksilöity YK:n asiantuntijoiden julkaisemassa lausunnossa, ja ne ovat kauhistuttavia ja syvästi järkyttäviä. Plan International tukee täysin YK:n ja muiden humanitaaristen järjestöjen vaatimuksia uskottavasta ja riippumattomasta tutkimuksesta. 

Plan International on myös järkyttynyt raporteista, joiden mukaan aseelliset palestiinalaisryhmät käyttivät seksuaalista ja sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa Israelissa 7. lokakuuta. Myös nämä järkyttävät väitteet on tutkittava, ja tuemme UN Womenin kehotusta aloittaa riippumaton tutkinta kaikesta seksuaalisesta ja sukupuoleen perustuvasta väkivallasta. Tuemme YK:n kansainvälistä tutkintakomissiota, joka tutkii miehitetyillä palestiinalaisalueilla, mukaan lukien Itä-Jerusalemissa, ja Israelissa, tapahtuneita mahdollisia kansainvälisen humanitaarisen lain vastaisia toimia ja rikoksia. Komissio on pyytänyt lausuntoja sukupuoleen perustuvista rikoksista miehitetyillä palestiinalaisalueilla ja Israelissa.  

Lasten oikeuksia ja sukupuolten tasa-arvoa kaikkialla maailmassa edistävänä järjestönä Plan Internationalin kanta on, että kaikissa konflikteissa kaikkien osapuolten on noudatettava kansainvälistä humanitaarista oikeutta, mukaan lukien suojeltava tyttöjä ja naisia seksuaaliselta väkivallalta. Raiskaukset ja seksuaalinen väkivalta ovat sotarikoksia ja kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, eikä niitä voi koskaan perustella. 

Vaadimme myös, että kaikille uhreille ja selviytyjille taataan tuki- ja oikeusmekanismeja.  

Plan International vaatii välitöntä, pysyvää ja täydellistä tulitaukoa Gazassa ja kaikkien siviilivankien vapauttamista. Humanitaaristen avustustyöntekijöiden ja avustustarvikkeiden on saatava turvatakuut ja esteetön pääsy alueelle, jotta Gazaa, Länsirantaa ja Israelia 7. lokakuuta alkaen koetellut sanoin kuvaamaton kärsimys voidaan lopettaa.  

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia