Naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen Oranssit päivät -kampanja tulee taas | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen Oranssit päivät -kampanja tulee taas

YK:n kansainvälinen Oranssit päivät -kampanja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi 25.11.–10.12.

Vuosittainen 16 päivän mittainen Oranssit päivät -kampanja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi alkaa kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. ja loppuu ihmisoikeuksien päivänä 10.12. Oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Naisiin kohdistuva väkivalta on maailmanlaajuinen ongelma ja epätasa-arvon huipentuma. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastustaminen on yksi YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin työn neljästä peruspilarista, ja siksi tahdommekin kannustaa kaikkia mukaan tähän tärkeään ja merkitykselliseen työhön.

Naisiin kohdistuva väkivalta on valtava ongelma myös Suomessa. Suomi on EU:n toiseksi vaarallisin paikka naiselle elää. Täälläkin joka kolmas nainen kokee elämänsä aikana parisuhdeväkivaltaa ja vuosittain ainakin 50 000 naista kokee seksuaalista väkivaltaa.

Levitetään yhdessä tietoisuutta naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta sekä konkreettisista tavoista, joilla meistä jokainen voi osallistua väkivallattoman yhteiskunnan rakentamiseen!

Värjätään yhdessä Suomi oranssiksi

Vuosittain merkittäviä rakennuksia valaistaan oranssiksi naisiin kohdistuvan väkivallan esiin tuomiseksi. Muun muassa Empire State Building ja Egyptin pyramidit ovat oranssilla valaistuksellaan keränneet mittavaa huomiota. Viime vuonna rakennusten valaisuja ei voitu toteuttaa globaalin energiakriisin takia; siksi tänä vuonna haastammekin 100 paikkakuntaa osallistumaan valaisuihin!

(Täältä näet, mitkä kohteet olivat mukana valaisuissa toissavuonna 2021.)

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia