Nairobilaiset roolimallit valokuvissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nairobilaiset roolimallit valokuvissa

Taksvärkki ry:n ja kenialaisen Undugu Society of Kenyan valokuvanäyttelyssä From Zero to Hero pääosassa ovat kadulla asuvat ja työskentelevät kenialaiset nuoret. Teemakokonaisuuteen sisältyy VR-laseilla koettava osuus suoraan Nairobin kaduilta.

Nairobilaiset nuoret ovat uuden valokuvanäyttelyn tähtiä. From Zero to Hero -näyttely tuo maaliskuussa Nairobin Espooseen. Helinä Rautavaaran museossa vietetään näyttelyn avajaisia 20.3. From Zero to Hero -valokuvanäyttely on esillä melkein vuoden ajan 21.3.2024–2.2.2025 Espoon keskuksessa sijaitsevassa kauppakeskus Entressessä. 

Valokuvanäyttelyn pääosassa ovat kenialaiset nuoret. He ovat kadulla asuvien ja työskentelevien nuorten omien yhdistysten jäseniä. Nuoret ovat itse osallistuneet näyttelyn sisällön suunnitteluun. Myös näyttelyn nimi on heidän ideoimansa ja valitsemansa. 

From Zero to Hero -näyttely on toteutettu ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin yhdessä Taksvärkki ry:n ja kenialaisen Undugu Society of Kenyan kanssa. Näyttely on myös tilattavissa maksutta toisen asteen oppilaitoksiin Suomessa. Teemakokonaisuuteen sisältyy VR-laseilla koettava osuus suoraan Nairobin kaduilta. 

”From Zero to Hero -näyttely on Taksvärkillekin uudenlainen mahdollisuus tuoda innostavalla tavalla kenialaisten nuorten kasvutarinoita ja arkea esille suomalaiselle yleisölle”, kertoo Taksvärkin toiminnanjohtaja Auli Starck

Näyttely kertoo esimerkkejä muutoksista nuorten elämissä 

Jokainen ihminen kohtaa elämässään vaikeuksia. Näyttelyssä pohditaan, mikä voi auttaa vaikeassa ja ristiriitaisessa tilanteessa.

Valokuvanäyttelyn nairobilaiset päätähdet ovat nyt nuoria aikuisia. Kadulla asumisen jälkeen he ovat päässeet irti rikos- ja päihdekierteestä, luoneet itselleen työpaikkoja ja vuokranneet oman kodin. Heidän esimerkkinsä osoittaa, että elämässä muutos parempaan on mahdollinen. 

Näyttelyvieraat pääsevät vierailemaan muun muassa nairobilaisessa kynsistudiossa, vihanneskioskilla ja autopesulassa. Samalla Amina Nyiva (tämän uutisen kuvassa), Stephen Maina ja Jashon Mumbo sekä näyttelyn muut kenialaiset mentorit jakavat kokemuksia omasta elämästään. 

Kenialainen työryhmä on perehtynyt suomalaisten nuorten nykytodellisuuteen ja räätälöinyt näyttelystä empaattisen kokemuksen. Tavoitteena on tarjota samaistuttavia ja toivoa herättäviä oivalluksia. 

Taksvärkin hanke Keniassa 

Taksvärkki ry:n yhteistyökumppani Keniassa on paikallinen kansalaisjärjestö Undugu Society of Kenya. Yhdessä parannamme kadulla asuvien ja työskentelevien lasten ja nuorten asemaa. Monivuotinen hanke lisää lasten ja nuorten mahdollisuuksia parempaan elämään ja hyvinvointiin.  

Vuosina 2024–2025 Taksvärkin hankkeessa Keniassa keskitytään sukupuolten välisen tasa-arvon vahvistamiseen, syrjimättömyyteen ja vammaisinkluusioon kadulla asuvien ja työskentelevien nuorten yhdistysten toiminnassa ja johtorakenteissa. Hankkeessa vahvistetaan nuorten kykyjä vaatia oikeutta sekä tasavertaisia palveluja ja edistetään nuorten toimeentulomahdollisuuksia ilmastokestävästi Nairobissa ja Kisumussa. 

Lue lisää From Zero to Hero -näyttelystä Helinä Rautavaaran museon sivuilla

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia