Maan ystävät tukee Kaivostoiminnalle rajat -kansalaisaloitetta, allekirjoita sinäkin! | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maan ystävät tukee Kaivostoiminnalle rajat -kansalaisaloitetta, allekirjoita sinäkin!

Kaivostoiminnalle rajat -kansalaisaloitteen tavoitteena on muuttaa Suomen lainsäädäntöä niin, ettei kaivostoiminta pääse tuhoamaan ainutlaatuisia vesistöjä tai muita arvokkaita luonto- ja kulttuurialueita.

Maan ystävät tukee Kaivostoiminnalle rajat -kansalaisaloitetta, johon kerätään tälläkin hetkellä allekirjoituksia täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/8561

Kaivostoiminnalle rajat -kansalaisaloitteen tavoitteena on muuttaa Suomen lainsäädäntöä niin, ettei kaivostoiminta pääse tuhoamaan ainutlaatuisia vesistöjä tai muita arvokkaita luonto- ja kulttuurialueita. Muutos tehdään määrittelemällä alueet, joilla kaivostoiminta ja malminetsintä on kokonaan kiellettyä. Malminetsinnän ja kaivostoiminnan ulkopuolelle rajattaviin alueisiin esitetään mm. luonnonsuojelualueita, UNESCOn maailmanperintökohteita, saamelaisten kotiseutualueita ja tärkeitä pohjavesialueita. Aloitteen tarkka sisältö löytyy allekirjoitussivulta.

Jotta aloite etenisi eduskunnan käsittelyyn, siihen tarvitaan 50 000 allekirjoitusta marraskuun loppuun mennessä. Allekirjoita sinäkin ja jaa aloitetta eteenpäin!

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia