Kriisinhallintakeskuksen johtajalle Kirsi Henrikssonille Uudenkaupungin rauhanpalkinto | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kriisinhallintakeskuksen johtajalle Kirsi Henrikssonille Uudenkaupungin rauhanpalkinto

Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlaa viettävä Uudenkaupungin kaupunki perusti juhlavuoden kunniaksi Uudenkaupungin rauhanpalkinnon jaettavaksi merkittävistä rauhaa edistävistä teoista. Ensmmäisen palkinnon saivat Kriisinhallintakeskuksen johtaja Kirsi Henriksson ja Turun yliopiston professori Christina Salmivalli.

Ensi kertaa jaetun Uudenkaupungin rauhanpalkinnon saivat Kriisinhallintakeskuksen johtaja Kirsi Henriksson ja Turun yliopiston professori Christina Salmivalli.

”Tämä palkinto on tunnustus suomalaiselle siviilikriisinhallinnalle ja haluan omistaa sen kaikille asiantuntijoillemme, jotka työllään rakentavat turvallisempaa maailmaa”, Kirsi Henriksson totesi vastaanottaessaan huomionosoituksen Uudenkaupungin Vanhassa kirkossa 30.8.2021.

Uudenkaupungin rauhan 300-vuotisjuhlaa viettävä Uudenkaupungin kaupunki perusti juhlavuoden kunniaksi Uudenkaupungin rauhanpalkinnon jaettavaksi merkittävistä rauhaa edistävistä teoista. Palkinnon kautta kaupunki haluaa tukea toimintaa ja tekoja entistä oikeudenmukaisemman, turvallisemman ja sopuisamman maailman puolesta.

Tunnustus kansainvälisestä rauhantyöstä

Sisäministeriön alaisen Kriisinhallintakeskuksen johtaja Kirsi Henriksson palkittiin tunnustuksena kansainvälisestä rauhantyöstä. Nykyiseen tehtäväänsä uusikaupunkilaissyntyinen Henriksson siirtyi Nigeristä, jossa hän johti Euroopan unionin siviilikriisinhallintaoperaatiota. Sitä ennen hän työskenteli mm. Malissa, Libyassa ja Irakissa. Ennen siirtymistään kansainvälisiin tehtäviin Henriksson toimi Kriisinhallintakeskuksen tutkimus- ja kehittämisjohtajana.

Rauhan juhlavuoden työryhmän tiedotteessa todetaan, että Kirsi Henrikssonilla on laaja-alainen tuntemus kansainvälisestä kriisinhallinnasta ja vahva kokemus erilaisten vaativien hankkeiden johtamisesta ja läpiviennistä. Toiminta johtavissa tehtävissä kulttuureissa, joissa naisen ei ole totuttu olevan korkeassa asemassa ja vielä länsimaalaisena, on luonut haasteensa tehtäviin, joita Henriksson on arvostetusti hoitanut. Kirsi Henriksson on omassa työssään rakentanut ja luonut mahdollisuuksia rauhalle ja rauhanomaiselle toiminnalle sotilaallisen rauhantyön ulkopuolella.

Joka neljäs vuosi jaettava rauhanpalkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena kansojen välisestä rauhantyöstä tai tunnustuksena aktiivisesta toimijuudesta pienissä ja suurissa rauhanteoissa.

4 000 euron palkintosumman Kirsi Henriksson lahjoittaa Suomen Punaisen Ristin kautta Afganistaniin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia