Katastrofirahastosta apua Libyan tulvista kärsivien auttamiseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Katastrofirahastosta apua Libyan tulvista kärsivien auttamiseen

Suomen Punainen Risti lähettää katastrofirahastostaan 150 000 euroa kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatioon Libyassa. Paikallinen Punainen Puolikuu etsii tulvissa kadonneita ja auttaa loukkaantuneita erittäin vaikeissa olosuhteissa.

Katastrofirahastosta annettava rahallinen apu, 150 000 euroa, tukee Libyan Punaisen Puolikuun työtä tulvissa kotinsa menettäneiden auttamiseksi.

”Kokonaisia perheitä on menehtynyt, ja kokonaisia kerrostaloja on huuhtoutunut mereen. Juuri nyt tärkeintä on jatkaa pelastustöitä sekä auttaa tulvasta selvinneitä. Pelastuneet tarvitsevat perusasioita, kuten ruokaa, vettä ja katon pään päälle, sekä yhteyden jäljellä oleviin läheisiinsä”, kertoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Tiina Saarikoski.

Punaisen Puolikuun avustustiimit etsivät kadonneita, evakuoivat saarroksiin jääneitä, järjestävät hätämajoitusta, antavat ensiapua loukkaantuneille sekä auttavat hautaamaan menehtyneitä. Tiimit myös antavat henkistä tukea ja saattavat toisistaan eksyneitä perheenjäseniä takaisin yhteen.

Punainen Puolikuu pyrkii saamaan lisää hätäaputiimejä liikkeelle

Luonnonkatastrofi on iskenyt keskelle Libyan sisäistä aseellista konfliktia, ja myös paikalliset auttajat tekevät työtään hyvin vaikeissa olosuhteissa.

”Konfliktin keskellä on erityisen tärkeää, että puolueettomana toimijana Punaisella Puolikuulla on mahdollisuus auttaa eri puolilla maata. Pelkästään avun tarpeen arviointi on vaikeaa tilanteessa, jossa puhelinyhteydet eivät toimi ja tiet ovat poikki. Tulvavesien liikkeelle saamat miinat ja räjähtämättömät ammukset uhkaavat niin apua tarvitsevien kuin auttajienkin turvallisuutta”, Saarikoski kertoo.

Libyan Punainen Puolikuu hälytti paikallisosastonsa varautumaan myrskytuhoihin jo ennen Daniel-myrskyn iskeytymistä maan rannikolle, ja hätäaputiimit olivat ensimmäisten joukossa osallistumassa pelastustöihin. Punaisen Puolikuun tavoitteena on saada pian liikkeelle lisää tiimejä tulvien koettelemille alueille.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia