Järjestöt: UPM:n mainoskampanja sen Uruguayn selluhankkeesta on sen tuhovaikutusten viherpesua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt: UPM:n mainoskampanja sen Uruguayn selluhankkeesta on sen tuhovaikutusten viherpesua

Maan ystävät syyttää UPM:ää viherpesusta Uruguayn selluhankkeessa.

Useat uruguaylaiset järjestöt yhdessä joidenkin suomalaisten ja muiden maiden järjestöjen, aktiivistien ja tutkijoiden kanssa esittelevät lausunnossaan viimeisten 15 vuoden aikana suoritettujen tutkimusten tuloksia monokulttuuri-istutusten vaikutuksista pampan ekosysteemiin. Tutkimukset osoittavat UPM:n tiedotuksen Uruguayn selluhankkeesta viherpesuksi.

Viherpesunsa avulla UPM jatkaa ympäristölle tuhoisia toimiaan ja samalla mainostaa itseään johtavana globaalina yrityksenä ilmastonmuutoksen torjunnassa, biologisen monimuotoisuuden puolustamisessa ja kestävässä vesivarojen hallinnassa.

UPM:n pääliiketoiminta on selluloosan tuotanto eukalyptusistutuksista, jotka korvaavat preeriaekosysteemin vieraslajisten, paikalliseen ekosysteemiin sopimattomien  puulajien teollisilla monokulttuuri-istutuksilla. Ne tuhoavat ja syrjäyttävät paitsi ekosysteemin, myös maaseutuväestön, ja vaikuttavat paikalliseen tuotantoon heikentäen sen omavaraisuutta ja ruokasuvereniteettiä. Eukalyptusplantaasit  happamoittavat maaperää ja vähentävät sen orgaanisuutta ja mineraalipitoisuutta. Selluteollisuus ja eukalyptuspellot ylikuluttavat paikallisia vesivaroja ja istutuksilla käytettävät torjunta-aineet valuvat vesistöihin

Lue tästä https://maanystavat.fi/uutiset/questioning-upm-greenwashing-campaign avoin kirje, joka esitetään Uruguayn ja Suomen hallituksille sekä Yhdistyneiden Kansakuntien edustajille UPM:n tuhoisan selluhankkeen ja sen viherpesun torjumiseksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia