Eetti selvittää: Vaatemerkkien kestävät mallistot | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Eetti selvittää: Vaatemerkkien kestävät mallistot

Eetti aikoo selvittää vaateteollisuuden vastuullisuutta! Kuinka vihreitä ja vastuullisia kestävät mallistot oikeasti ovat? Osallistu joukkorahoituskampanjaan ja auta laittamaan suurten vaateyritysten vastuullisuuslupaukset suurennuslasin alle.

Vaateteollisuus on murroksessa ilmastokriisin ja luontokadon edetessä. Yhä useampi haluaa tehdä vastuullisempia valintoja, ja vaateyritykset ovatkin lisänneet valikoimiinsa kestävämpinä markkinoituja mallistoja ja merkintöjä. Niitä mainostetaan ylevillä sanoilla, kuten “conscious”, “sustainable” ja “committed”.

Yritykset myös kehittelevät kilvan erilaisia keinoja, joilla vaateteollisuudesta saataisiin kestävämpää. Ratkaisuja etsitään niin kierrätetyistä muovipulloista tai selluloosasta valmistetuista kankaista, kuin siirtymisestä kiertotalouteen. 

Eetti aikoo selvittää vaateteollisuuden vastuullisuutta! Kuinka vihreitä ja vastuullisia kestävät mallistot oikeasti ovat? Millaisin keinoin vaateteollisuus yrittää muuttua kestävämmäksi, ja ovatko keinot hyviä? Miten tässä kaikessa otetaan huomioon ihmisoikeudet, ympäristö ja ilmasto?

Osallistu joukkorahoituskampanjaamme, ja auta meitä laittamaan suurten vaateyritysten vastuullisuuslupaukset suurennuslasin alle!

Jos saavutamme joukkorahoituksen ensimmäisen tason, teemme selvityksen vähintään viiden vaatemerkin kestävästä mallistosta tai merkinnästä. Jos saavutamme joukkorahoituksen toisen tason, pureudumme keskeisiin keinoihin, joilla vaateteollisuus pyrkii tekemään tuotannostaan kestävämpää. Selvitämme, onko niiden käyttö markkinoinnissa perusteltua.

Voit lahjoittaa myös MobilePaylla numeroon 21653, tai tilisiirtona:
Eettisen kaupan puolesta ry
FI33 4730 4720 0105 53
Viite: 4446

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia