Teemu Matinpuro

Hiroshiman atomipommista selvinnyt rakennuksen raunio ja muistomerkki

Hiroshima, Suomi ja ydinaseriisunta

Suomen käyttäytyminen ydinaseriisuntakysymyksissä on ollut lähes identtistä ydinasevaltioiden ja Nato-maiden kanssa. Viimeisenä naulana aktiivisen ydinaseriisunnan edistämispolitiikan arkkuun on ollut Suomen kieltäytyminen allekirjoittamasta ydinaseet kieltävää sopimusta, kritisoi Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro.
Suomen lippu ison rakennuksen edustalla

Suomi vie aseita sotaa käyviin maihin – missä vastuu?

Suomen asevienti on 2000-luvulla kaksinkertaistunut ja suuntautuu yhä enemmän Euroopan ulkomaille. Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro kritisoi kolumnissaan etenkin asevientiä Lähi-idän maihin sekä asehankintoja Israelista.

Näkökulma: Pidetään hyvisten puolta!

Onko Suomesta tulossa Euroopan uusi Unkari, jossa vallassa ovat äärinationalistiset ja rasistiset voimat, pohtii Teemu Matinpuro.

Kampoihin trolliarmeijalle

Informaatiosodankäynnin takia ei kannata provosoitua, ei myöskään ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, kirjoittaa Teemu Matinpuro.

Ukraina, Ukraina, Ukraina

Sosiaalisen median keskustelupalstoilla ja tiedotusvälineissä törmää yhä enenevässä määrin rauhanjärjestöihin suunnattuun kritiikkiin, kirjoittaa Teemu Matinpuro.

Miehitys on miehitys

Samaan aikaan kun Venäjälle kasataan pakottaita, kansainvälisen oikeuden näkökulmasta laiton tuonti miehitetystä Länsi-Saharasta Suomeen jatkuu täysin normaalina, kirjoittaa Teemu Matinpuro.

Ydinaseista voi ja pitää luopua

Kaikki voitava tulee tehdä, jotta uusien ydinasevaltioiden synty voidaan estää ja nykyiset saataisiin niistä luopumaan, kirjoittaa Teemu Matinpuro.

Nato-junassa

Hiljainen hivuttautuminen Naton kylkeen jatkuu, samoin kuin jääräpäisen kansan mielipiteiden muokkaus Nato-yhteensopiviksi, kirjoittaa Teemu Matinpuro.

Turkki tienhaarassa

Turkin yhteiskunta on jakaantunut useisiin jakolinjoihin, jotka eivät näytä kohtaavan, kirjoittaa Teemu Matinpuro.

Kylmän sodan paluu

Turvallisuuspoliittinen ilmapiiri näyttää uhkaavasti viilenevän kohti kylmän sodan asetelmia, kirjoittaa Teemu Matinpuro.

Kylmän sodan paluu

Kiihtyvä sotilaallinen vastakkainasettelu tulisi pysäyttää, jotta kylmän sodan asetelmat eivät uusiutuisi, kirjoittaa Teemu Matinpuro.

Näkökulma: Tuomioja uskoo, HBL tutki

Suomen ulkopolitiikan toteutus on alkanut irtautua pelottavan kauas kansalaismielipiteestä, kirjoittaa Teemu Matinpuro.

Kommentti: Suomen puolustus ei kaipaa risteilyohjuksia

Puolustusministeriö on ostamassa käsittämättömän kalliita yhdysvaltalaisia ohjuksia, jotka on suunniteltu ensisijaisesti hyökkäysaseeksi, arvioi Teemu Matinpuro.
Tilaa aihepiirin Teemu Matinpuro RSS-syöte