Mitäs jos astuttaisiin välillä toisiin saappaisiin? | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Mitäs jos astuttaisiin välillä toisiin saappaisiin?

Sosiologian opettaja Sam Richardsin luento auttaa ymmärtämään maailmaa toisesta näkökulmasta.

Kotisohvalta uutiskuvissa riehuvat arabimaiden kapinalliset näyttävät vierailta ja kaukaisilta. Lähi-idän sotien ja kriisien taustalla on lopulta öljy, sanotaan, mutta vihaa ja terroritekoja länsimaita kohtaan on silti mahdotonta ymmärtää.

Miksi Pakistanin kaduilla poltettiin Euroopan maiden lippuja ja huudettiin kuolemaa kun tanskalaislehti julkaisi yhden vaivaisen pilapiirroksen profeetta Muhammedista muutama vuosi sitten?

Se, että yhdysvaltalaispastori Terry Jonesin koraaninpoltto-tempaukset ovat loukanneet islaminuskoisia ymmärrän tottakai, mutta kannattaako sitä yksittäisen kylähullun tempauksista nyt niin hermostua?

Kriisit ja sodat puskevat silmille sanomalehdensivuilta aamusta toiseen, ja välillä joudun pinnistelemään muistaakseni mistä koko hommassa alunpitäen oli edes kyse. Monimutkaisilta tuntuvissa juonenkuluissa on vaikea pysyä mukana, ja siksi ahdistun.

Sosiologian opettaja Sam Richards haastaa videolla kuulijan tuulettamaan ajatuksiaan sovittamalla jalkaan jonkun toisen saappaita. Ymmärtäminen alkaa empatiasta. Siitä, että astuu hetkeksi pois omista jalkineista ja sovittaa jalkaan jonkun toisen kenkiä.

Miltä tuntuisivat jalassa vaikkapa irakilaisen perheenisän aamutohvelit?

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia