IEA antaa viisi vuotta aikaa ilmastokatastrofin pysäyttämiselle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

IEA antaa viisi vuotta aikaa ilmastokatastrofin pysäyttämiselle

Energiajärjestö IEA tekee realistisia ennustuksia ilmaston tulevaisuudesta, mutta ei tarjoa oikeita ratkaisuja, sanoo WWF.

Kansainvälinen energiajärjestö IEA:n tuore raportti antaa ihmiskunnalle viisi vuotta aikaa korjata ilmastopolitiikkansa. Jollei päästöjä saada kuriin määräajassa, muutos ilmastossa tulee olemaan katastrofaalinen ja peruuttamaton.

Tilannetta ei IEA:n mukaan helpota se, että Kioton ilmastosopimusta seuraava sopimus piti alun perin sopia vuonna 2012, mutta yhä useammat maat kuten Iso-Britannia, Japani ja Venäjä haluavat siirtää keskusteluja useilla vuosilla.

IEA:n raportissa ennustetaan, että seuraavat vuosikymmenet ovat maakaasun kulta-aikaa. Raportti kuitenkin myös paljastaa, että vaikka kaikki kivihiili ja osittain myös öljy korvattaisiin vähäpäästöisemmällä maakaasulla, nousisi maapallon keskilämpötila silti yli 3,5 asteella. Se ylittää rajusti kahden asteen kansainvälisen tavoitteen, jota pidetään turvallisen tason rajana.

Raportista mukaan kaikki uudet hiilidioksidia tuottavat voimalat tulevat myös tuottamaan hiilidioksidia vuosikymmenten ajan. Tämä on suurin syy, miksi  ilmastonmuutoksesta voi tulla peruuttamaton, IEA sanoo.

Luonnonsuojelujärjestö WWF:n mukaan IEA:n tällä hetkellä esittämät energiaratkaisut ovatkin riittämättömiä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Järjestön mukaan IEA:n energiapolitiikalla vain puolet maailman uudesta energiakapasiteetista perustuu uusiutuvaan energiaan vuoteen 2035 mennessä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia