Uutiset

Kirkkonummesta Suomen toinen Reilun kaupan kunta

Kirkkonummi valittiin Suomen toiseksi Reilun kaupan kunnaksi Utajärven jälkeen.
(Kuva: Laura Billings / cc 2.0)

Kirkkonummi valittiin viime lauantaina Suomen toiseksi Reilun kaupan kunnaksi Utajärven jälkeen. Arvonimi myönnetään kaupungille, joka sitoutuu edistämään Reilua kauppaa ja tekemään omissa hankinnoissaan eettisiä valintoja.

Kirkkonummen Reilun kaupan kannatustyöryhmän puheenjohtaja Minna Hakapään mukaan minimikriteerit täyttyivät kaupungissa nopeasti.

"Teimme kunnanvaltuustossa viime keväänä päätöksen, että Kirkkonummi pyrkii Reilun kaupan kunnaksi ja perustimme kannatustyöryhmän. Kirkkonummelaisten yritykset ja yhdistykset tulivat mielellään mukaan."

Hakapää korostaa, että julkisissa hankinnoissa pitää tehdä myös eettisiä päätöksiä ja pienillä asioilla voi saada paljon hyvää aikaan.

Myös Reilun kaupan puheenjohtaja Janne Sivonen onnittelee Kirkkonummea tittelin saavuttamisesta. Hän myös muistuttaa, että suomalaisista jopa lähes 80 prosenttia katsoo, ettei verovaroin tulisi hankkia tuotteita, joiden tuotannossa on hyväksikäytetty lapsityövoimaa tai loukattu muulla tavoin työntekijöiden oikeuksia.

Reilun kaupan kaupunki -arvonimen ovat Suomessa saaneet myös Espoo, Joensuu, Lohja, Pori, Riihimäki ja Tampere.

Reilu kauppa ihmisoikeudettyöpolitiikkakauppa Suomi Reilu kauppa ry

Lue myös

Reilu kauppa kasvoi maailmalla

Uusimpia Reilun kaupan tuotteita myyviä maita ovat Intia ja Kenia.

Tutkimus: Reilu kauppa ei aina hyödytä työläistä

Maataloustyöläiset ovat köyhiä Reilun kaupan piirissäkin, sanoo tavallisia ja reiluja tiloja vertaileva tutkimus. Reilu kauppa ry:n mukaan vertailu on monilta osin epäreilu, mutta sisältää myös arvokkaita huomioita.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Mies pitää lennokkia kädessä väkijoukon edessä.

Lennokit ovat nouseva trendi myös kehitysmaissa – maailman suurin lennokkien testialue löytyy Malawista

Unicef testaa Malawissa, sopisivatko lennokit esimerkiksi mobiiliyhteyksien laajentamiseen tai koleran ehkäisyyn. Asiantuntijoiden mukaan lennokeissa piilee suuria mahdollisuuksia, vaikka ne eivät olekaan ihmelääke köyhyyteen.
Myanmarin ja YK:n liput parlamenttitalon edustalla

Myanmar vapauttaa tuhansia vankeja – monet poliittiset vangit jäivät telkien taakse

Myanmar lupasi uudenvuoden päivän kunniaksi vapauttaa yli 8 000 vankia, joista 36 poliittisia vankeja. Ihmisoikeusjärjestöt muistuttavat, että tärkeämpää olisi uudistaa maan poliittista järjestelmää.
Ihmisiä laittomalla kaatopaikalla Argentiinassa

Roskien saartamassa Buenos Airesissa kiistellään jätteenpoltosta

Buenos Airesin kaupunki haluaisi kumota Argentiinan jätteenpolttokiellon selvitäkseen jäteongelmastaan. Vastustajat pelkäävät, että sen jälkeen kierrätyksen kehittäminen unohtuisi.
Ilman kasvoja kuvattuja lapsia rivissä koulutarvikkeet käsissään

Aseelliset ryhmät vapauttivat lapsisotilaita Etelä-Sudanissa

Yli 200 lasta pääsi tällä viikolla pois aseistettujen ryhmien riveistä. Tuhansien alaikäisten arvellaan yhä olevan taistelijoina.