YK:n apuohjelma Gazassa keskeytyi rahapulan vuoksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK:n apuohjelma Gazassa keskeytyi rahapulan vuoksi

UNRWA joutui osittain jäädyttämään käteisavun kotinsa menettäneille pakolaisille.

YK:n palestiinalaispakolaisten auttamisjärjestö UNRWA on joutunut jäädyttämään osittain käteisapuohjelmansa Gazassa rahapulan vuoksi. Käteisapua maksettiin kymmenille tuhansille ihmisille, jotka menettivät kotinsa viime kesän sodassa.

Rahaa on jäljellä täysin tuhoutuneiden talojen jälleenrakentamiseen mutta ei vaurioituneiden korjaamiseen tai uusien kotien vuokraamiseen, järjestö kertoo.

"UNRWA on antanut tähän mennessä yli 77 miljoonaa dollaria [68 miljoonaa euroa] 66 000 pakolaisperheelle kotien korjaamiseen tai väliaikaisten löytämiseen. Saavutus on valtava, mutta täysin riittämätön", sanoo järjestön johtaja Robert Turner.

Yli 96 000 palestiinalaispakolaisen talot tuhoutuvat tai vahingoittuivat viime kesän sodassa. Tilanteen korjaamiseen tarvitaan noin 637 miljoonaa euroa, mutta tähän mennessä UNRWA on saanut lupauksiakin vain noin 119 miljoonan euron edestä.

Avunantajat lupasivat Gazalle viime lokakuussa yhteensä 4,3 miljardia euroa, mutta käytännössä mitään ei ole vielä saatu, Turner kertoo. Hän muistuttaa, että lapsia kuollut Gazassa hypotermiaan.

Palestiinalaiset reagoivat viime viikolla rajusti tukien jäädytykseen. Uutistoimisto AP:n mukaan kymmenet palestiinalaiset hyökkäsivät YK:n alueelle ja muun muassa heittelivät kiviä sekä rikkoivat vartijoiden koppeja. YK kritisoi Hamasia, joka ei pyrkinyt suojelemaan sen henkilökuntaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia