YK tuomitsi jälleen Kuuban vastaisen kauppasaarron | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK tuomitsi jälleen Kuuban vastaisen kauppasaarron

YK:n yleiskokous oli lähes yksimielinen tuomitessaan Yhdysvaltojen Kuuban vastaisen kauppasaarron 21. kerran.

YK:n yleiskokouksen äänestystulos oli lähes yksimielinen tuomitessaan Yhdysvaltojen Kuuban vastaisen kauppasaarroon tällä viikolla. Tulos ei ollut yllätys, sillä YK on tuominnut saarron jo 21:nä vuonna peräjälkeen.

Kauppasaarron puolesta olivat Yhdysvaltojen lisäksi Israel ja Tyynellä valtamerellä sijaitseva Palau. Sitä vastaan äänesti 188 maailman valtiota.

Yhdysvallat asetti kauppasaarron alun perin vuonna 1960, vastatoimena Kuuban teollisuuden kansallistamiselle, jonka takia myös Yhdysvallat menetti omistuksiaan maassa. Kauppapakotteita vahvistettiin paria vuotta myöhemmin täydelliseksi vientikielloksi.

Ennen yleiskokouksen äänestystä, Kuuban ulkoministeri Bruno Rodrigues kutsui saartoa epäinhimilliseksi ja epäonnistuneeksi.

"Säädöksen pitäminen voimassa ei ole Yhdysvaltojen edun mukaista. Päinvastoin, se vahingoittaa kansalaisten ja yritysten etua - etenkin talouskriisin ja korkean työttömyyden aikana - jotka kyselyjen mukaan vaativat muutosta politiikkaan, Rodrigues sanoi.

Yhdysvallat on Obaman kaudella tehnyt saartoon helpotuksia, mutta se ei ole valmis luopumaan kokonaan keinostaan painostaa Kuubaa uudistamaan politiikkaasa ja talouttaansa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia