YK aikoo lopettaa vessapulan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK aikoo lopettaa vessapulan

YK aloitti toukokuun lopulla kampanjan, jonka tavoitteena on saada käymälä jokaisen maapallon asukkaan ulottuville vuoteen 2025 mennessä.

(IPS) -- YK aloitti toukokuun lopulla kampanjan, jonka tavoitteena on saada käymälä jokaisen maapallon asukkaan ulottuville vuoteen 2025 mennessä. Maailmassa kuolee yli 1 400 lasta joka päivä puhtaan veden puutteen ja huonon hygienian aiheuttamiin ripulitauteihin.

On rakennettava käymälöitä ennen temppeleitä, julisti Intian hindunationalistisen puolueen johtaja Narendra Modi käydessään kampanjaansa, joka toi hänelle murskavoiton Intian toukokuussa päättyneissä vaaleissa.

Toimiessaan Gujaratin osavaltion pääministerinä Modi rakennutti lehtitietojen mukaan kouluihin 76 000 vessaa, jotta tyttöjen koulunkäynti helpottuisi.

Intia on maailman käymäläkurjuuden kärkimaa, jossa ainakin 600 miljoonaa ihmistä joutuu tekemään tarpeensa taivasalla, sanoo WaterAid-järjestön johtaja Barbara Frost.

Mutta vessapula on maailmanlaajuinen ongelma, josta kärsii ainakin 2,5 miljardia ihmistä. YK:n mukaan lähes puolet heistä joutuu kyykkimään ulkona. Ongelma keskittyy pääosin kymmeneen maahan, jotka ovat Intia, Indonesia, Pakistan, Nigeria, Etiopia, Sudan, Niger, Nepal, Kiina ja Mosambik.

Afrikka kuuluu Etelä-Aasian ohella vaikeimpiin alueisiin. Frostin mukaan moni Afrikan maa on onnistunut lisäämään vessoja, mutta poikkeuksen tekee Nigeria, jossa pula niistä pahenee.

Vessapula aiheuttaa köyhissä maissa vakavia terveysriskejä, ihmishenkiä menetetään tarpeettomasti ja taloudellinen kehitys hidastuu, listaa Genevessä toimivan vesi- ja sanitaatioalan yhteistyöneuvoston johtaja Chris Williams.

Kommentit

Lähettänyt Anonymous (ei varmistettu) 10.6.2014 - 12:18

Vessoja pitää rakentaa mutta sikäli kun väkiluku kyseisissä maissa tai maan osissa jatkaa lisääntymistä pitäisikin samalla puuttua väestöräjähdykseen ja saada heidät tajuamaan se.

Maapallon volyymi ei vain jaksa toimia jos toiset yrittää saada toiset elämään paremmissa olosuhteissa mutta autettavat eivät tee asian eteen mitään vaan auttavien on aina hiljaisuudessa tunnustettava häviö ja samalla jatkaa tuulimyllyjä vastaan taistelua.Ei se mitään auta jos tuottajat vähentävät päästöjä kun autettava pää vain lisääntyy ja jatkaa samalla mallilla kuin aikaisemminkin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia