"Yhdistäkää voimanne populismia vastaan, kansalaisjärjestöt!" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

"Yhdistäkää voimanne populismia vastaan, kansalaisjärjestöt!"

Kansalaisjärjestöjen pitäisi tuoda ääntään vahvemmin esiin populismin edessä, sanoo europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Populismin noustessa on pidettävä huolta siitä, että sen häly ei peitä koko kansan ääntä, sanoo Kokoomuksen europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

"Miksi on vain nurjamielinen kansalaismielipide, missä se toinen äänenpaino on?", Pietikäinen kysyi Kehys ry:n meppikahveilla. Hänen mielestään yksittäiset toimijat ja kansalaisjärjestöt pitäisi saada koottua paremmin yhteen, jotta ne pystyisivät tuomaan mielipiteensä paremmin esiin.

"Perinteinen politiikka pelkää populismia kuollakseen" ja päätyy siksi kosiskelemaan sitä, huomauttaa Pietikäinen. Hän painottaa, että populismin paineelle ei pidä antaa periksi. Myös poliitikot tarvitsevat rohkaisua, ja sitä varten järjestöjen pitää saada äänensä kuuluviin.

Maailmanlaajuisten haasteiden monimutkaisuuden edessä ihmiset tahtovat helppoja ratkaisuja. Pietikäinen kutsuu näitä politiikan laihdutuspillereiksi: lupaa lohduttavan helppoa ratkaisua vaivannäön sijaan, mutta ei todellisuudessa kuitenkaan auta.

Pietikäisen mukaan erityisesti nyt Eurooppa tarvitsee vahvaa arvopohjaa, jossa kaikille yhteiset perusoikeudet ovat kaiken perusta. Niiden varjelemisen perustyökalu on unionin syrjimättömyysdirektiivi. "Vihapuheeseen pitää olla nollatoleranssi."

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia