WWF huolissaan Selkämeren kansallispuistosta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

WWF huolissaan Selkämeren kansallispuistosta

Konkreettisin Itämeren suojelemiseksi tehty suomalainen ehdotus on vesittymässä lähes kokonaan eduskunnassa.

(Kuva: dr_tr / Flickr.com / cc 2.0)

Hallituksen laaja esitys Selkämeren kansallispuiston perustamisesta on luontojärjestö WWF:n mukaan konkreettisimpia ja kiireellisimpiä asioita, joita Suomi voi tehdä Itämeren luonnon suojelemiseksi. Järjestön mukaan kokonaisuudessaan perustettuna puisto palvelisi meriluonnon suojelua paitsi Suomessa myös Itämerenlaajuisesti.

Jo alkuperäisestä huomattavasti pienennetty esitys on kuitenkin joutunut vastatuuleen eduskunnassa, jossa maa- ja metsätalousvaliokunnan enemmistö esittää muun muassa Vakka-Suomen alueiden lohkomista puiston ulkopuolelle.

Ehdotuksen mukaan puistosta leikattaisiin muun muassa laajoja matalikkoja, jotka ovat tärkeitä kalojen ja vesilintujen ruokailupaikkoja. Osasyynä puiston pinta-alan rajoittamiselle on kalastuksen ja kalankasvatuksen tarpeiden tyydyttäminen sekä tuulivoimarakentamisen huomioimiseksi, järjestö sanoo.

”Ihmettelen kovasti kalastajien kielteistä suhtautumista kansallispuistoon. Puistohan toisi kalastajille mukanaan vain myönteisiä asioita: kalastusta ei esitetä kiellettäväksi ja kalojen ruokailu- ja kutualueet saisivat suojan”, pääsihteeri Liisa Rohweder hämmästelee.

WWF Suomi vetoaakin eduskuntaan, jotta suunnitellun kansallispuiston typistäminen torjuttaisiin ja Itämeren ulkomerialueiden luonnon monimuotoisuus saisi kipeästi kaivattua lisäsuojelua.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia