World Watch Institute ennustaa viljan ennätyssatoa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

World Watch Institute ennustaa viljan ennätyssatoa

Vaikka sateet ja kuivuus ovat paikallisesti tuhonneet satoja, kuluvan vuoden viljasadon arvioidaan olevan suurempi kuin koskaan aikaisemmin.

World Watch Institute ennustaa maailman kuluvan vuoden viljasadon kohoavan ennätyssuureksi, mutta samalla ilmastonmuutoksen vaikutukset, kuten kuivuudet ja tulvat, vaarantavat ruokaturvan pitkällä aikavälillä.

Kuluvan vuoden viljasadon määräksi arvioidaan kaikkiaan 2,4 miljardia tonnia, mikä olisi prosentin suurempi kuin viime vuoden sato.

Ihmisravinnoksi käytettävää viljaa tuotetaan 1,1 prosenttia enemmän kuin aiemmin, mutta eläinten ruoaksi käytettävän viljan osuus on kasvanut nopeammin, raportin kirjoittajat Danielle Nierenberg ja Katie Spoden arvioivat.

Samalla äärimmäiset sääilmiöt, kuten tulvat ja kuivuus, uhkaavat viljantuotantoon perustuvaa ruokaturvaa. Avustusjärjestöjen mukaan vuoteen 2015 mennessä ilmastonmuutoksesta johtuvat luonnononnettomuudet koskettavat noin 375 miljoonaa ihmistä, samoin nälkää näkevien määrä kasvaa ilmastonmuutoksen johdosta.

"Ruokaturvan, viljantuotannon ja ilmastonmuutoksen välinen yhteys on erityisen tärkeä tänä vuonna", Nierenberg toteaa. 

Yhdysvaltoja koetellut kuivuus on WWI:n mukaan pahin puoleen vuosisataan. Kuivuus vaikuttaa myös maailmanmarkkinoihin, koska suuri osa kehitysmaista on riippuvainen Yhdysvaltojen soija- ja viljatuotannosta. Ruoan hinta onkin kääntynyt nousuun ja ruoan hintavaihtelut vaikuttavat vääjäämättömästi ruokaturvaan eri puolilla maailmaa, järjestö muistuttaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia