WildLeaks-nettisivusto pelastaa luontoa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

WildLeaks-nettisivusto pelastaa luontoa

Salametsästystä sekä eläinten ja kasvien laitonta kauppaa vastustava liike on perustanut WildLeaks-nettisivuston.

(Kuva: Greg McMullin / cc 2.0)

(IPS) -- Salametsästystä sekä eläinten ja kasvien laitonta kauppaa vastustava liike on perustanut WildLeaks-nettisivuston. Sinne voi turvallisesti ilmoittaa havaitsemistaan rikoksista luontoa vastaan.

WildLeaks-nimi juontuu tietovuotoihin erikoistuneesta WikiLeaksista, mutta toiminnassa on eroja.

"Me emme jäljitä valtiollisia tai sotilasasiakirjoja", selittää sivuston perustajiin kuuluva Andrea Crosta yhdysvaltalaisesta Elephant Action Leaguesta. "Lisäksi WikiLeaks jakaa kaiken tiedon medialle, mutta meille se on vasta viimeinen vaihtoehto", hän jatkaa.

WildLeaks lupaa tiedonantajilleen täyden tietosuojan, sillä se käyttää tiukimmin salattua Tor-verkkoa. "Suosittelemme sen käyttöä varsinkin ihmisille, joiden kotimaassa tieto ei kulje vapaasti ja viranomaiset voivat olla mukana rikollisessa toiminnassa", Crosta sanoo.

Tietojen varmistamiseen osallistuu entisiä poliiseja, toimittajia ja ympäristöaktivisteja viidestä maanosasta. Tavoitteena on saattaa vastuuseen salametsästykseen ja laittomaan kauppaan osallistuvat rikolliset, liikemiehet ja viranomaiset.

Laittoman kaupan kohteita ovat muun muassa norsunluu, sarvikuonojen sarvet, isot kissaeläimet, apinat ja linnut, mutta myös luvatta kaadetut puut.

Lisää uusi kommentti