Villieläinten salakauppa on nyt järjestäytynyttä rikollisuutta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Villieläinten salakauppa on nyt järjestäytynyttä rikollisuutta

YK kehottaa hallituksia tiukentamaan eläinten salakauppaa torjuvia lakeja.

Villieläinten laittomasta salakaupasta on tullut uusi järjestäytyneen rikollisuuden muoto. YK:ssa järjestetyssä kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden yleiskokouksessa todettiin, että eläinten salakauppa on rinnastettavissa ympäristörikoksiin ja siihen liittyy sekä väkivaltaa että korruptiota, kertoo WWF.

YK kehottaa hallituksia vahvistamaan lakeja laittoman eläinkaupan torjumiseksi. Uhanalaisten elänten salakauppa pitäisi YK:n mukaan määritellä vakavaksi rikokseksi, josta tuomio olisi vähintään neljä vuotta.

"Rikolliset keräävät valtavat voitot laittomuuksista, suhteellisen pienellä riskillä tulla pidätetyksi tai vangituksi", sanoo villieläinkaupan seurantaverkoston ohjelmajohtaja Stephanie Pendry. Hänen mukaansa rikollisjärjestöillä on valtava vaikutus paitsi villieläimiin, myös paikallisiin yhteisöihin, niiden talouksiin ja lakeihin.

YK:n kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden vastainen yleissopimus on tärkein kansainvälisen rikollisuuden, kuten ihmis- ja huumekaupan vastainen sopimus, jonka on hyväksynyt 147 maata.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia