Vaihtoehtonobelisti Whitaker keskustelee Helsingissä 4.12. | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vaihtoehtonobelisti Whitaker keskustelee Helsingissä 4.12.

Vaihtoehto-Nobelina” tunnetun Right Livelihood Awardin Tukholmasta
keskiviikkona kuudes joulukuuta noutava brasilialainen Francisco “Chico” Whitaker vierailee maanantaina neljäs joulukuuta Suomessa. Hän haastaa visioillaan ajatushautomojen edustajat (Sorsa Foundation, Vasemmistofoorumi, ViSiO) keskustelemaan nykyglobalisaation hallinnasta kello 13:30-15 Vanhan ylioppilastalon Tiedekuntasalissa.

“Vaihtoehto-Nobelina” tunnetun Right Livelihood Awardin Tukholmasta keskiviikkona kuudes joulukuuta noutava brasilialainen Francisco “Chico” Whitaker vierailee maanantaina ja tiistaina neljäs ja viides joulukuuta Suomessa.

Whitaker (s. 1931) on laajan elämäntyönsä aikana ollut muun muassa perustamassa Brasilian työväenpuoluetta PT:tä (Partido dos Trabalhadores) ja Maailman sosiaalifoorumia. Hän on asunut useita vuosia maanpaossa Ranskassa Brasilian sotilashallinnon aikana. Whitaker on korostanut työssään kansalaisaloitteiden merkitystä, ruohonjuuritason demokratiaa, korruption vastaisuutta ja radikaalia vapautuksen teologiaa, joka kehottaa köyhiä taistelemaan oikeuksiensa puolesta. Keväällä 2006 perustajajäsen erosi PT:stä puolueeseen kohdistuneiden korruptiosyytösten myötä.

Right Livelihood Award perustettiin palkitsemaan ympäristöä suojelevaa ja köyhyyttä vähentävää työtä Nobelin palkinnon rinnalle vuonna 1980. Palkinto on myönnetty Nobelia useammin naisille, yhteisöille ja kehitysmaiden toimijoille. Whitaker on yksi palkinnon neljästä saajasta tänä vuonna. Palkinto myönnetään kuudes joulukuuta Ruotsin eduskunnassa Tukholmassa Nobel-gaalan alla.

Suomessa Whitaker haastaa visioillaan ajatushautomojen edustajat (Sorsa Foundation, Vasemmistofoorumi, ViSiO) keskustelemaan nykyglobalisaation hallinnasta maanantaina neljäs joulukuuta kello 13:30-15 Vanhan ylioppilastalon Tiedekuntasalissa. Tilaisuus on yleisölle avoin. Tiistaina viides joulukuuta on lehdistötilaisuus kello 9-10 Hotel Scandic Grand Marinassa (Katajanokanlaituri 17/ Think Tank –sali). Whitakerin Suomeen ovat kutsuneet Attac, demokratiafoorumi Vasudhaiva Kutumbakam ja NIGD (Network Institute for Global Democratization).

Lisätietoja (myös kuva)

Otto Bruun 040-771 4170

Anna Ylä-Anttila 050-353 5125

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia