Uusia miljardöörejä mukaan hyväntekeväisyyslupaukseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Uusia miljardöörejä mukaan hyväntekeväisyyslupaukseen

Bill Gatesin luoma Giving Pledge -aloite on saanut kymmenen uutta miljardööriä mukaan lupaukseen lahjoittaa puolet omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Kymmenen uutta miljardööriä on liittynyt mukaan globaaliin aloitteeseen, jossa upporikkaat lupaavat lahjoittaa suurimman osan omaisuudestaan hyväntekeväisyyteen.

Microsoftin omistajan Bill Gatesin ja tämän vaimon Melinda Gatesin sekä sijoittaja Warren Buffettin perustamalla Giving Pledge -aloitteelle on uutisen jälkeen yhteensä 137 lahjoittajaa.

Uusimpiin nimiin kuuluvat muun muassa jugurttibrändi Chobanin omistaja Hamdi Ulukya sekä verkkokauppajätti Grouponin perustajiin kuuluva Brad Keywell vaimoineen. Giving Pledgen tiedotteen (pdf) mukaan uudet allekirjoittajat omistautuvat muun muassa pakolaisten auttamiselle, lääketieteellisen tutkimuksen edistämiselle ja tautien parantamiselle sekä lasten koulutuksen kohentamiselle.

"Kun aloitimme Giving Pledgen viisi vuotta sitten, meillä ei ollut aavistustakaan siitä, että saisimme näin monta ihmistä yhteen. Se on todella kasvanut, ensin Yhdysvalloissa, mutta viime aikoina myös muualla maailmassa", Bill Gates iloitsee.

Giving Pledgessä on mukana miljardöörejä 14 eri maasta, muun muassa Intiasta, Indonesiasta ja Yhdysvalloista. Aloitteen ovat aiemmin allekirjoittaneet muun muassa New York Cityn pormestari Michael Bloomberg, bisnesmies Richard Branson ja Facebookin perustajiin kuuluva Mark Zuckerberg.

Aloitetta on kuitenkin aiemmin kritisoitu muun muassa siitä, että se sallii rikkaille mahdollisuuden verohelpotuksiin sekä johtaa konkreettisia tuloksia saavuttamattomien säätiöiden perustamiseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia