Uusi suomalainen verkkosivusto seuraa M15-vallankumousliikettä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Uusi suomalainen verkkosivusto seuraa M15-vallankumousliikettä

Suomessakin on nyt Espanjassa syntynyttä ruohonjuuritason vallankumousliikettä seuraava sivusto.

Suomessa on nyt sivusto, joka seuraa kansainvälisen suoraa demokratiaa vaativan vallankumousliikkeen leviämistä Euroopassa, kirjoittaa Fifi-verkkolehti.

Moviemiento 15, eli tuttavallisemmin M15, sai alkunsa tämän vuoden toukokuun 15. päivä Madridin Puerta del Sol -aukiolla järjestetyssä mielenosoituksessa. Mielenosoituksen jälkeen osa paikalla olleista päätti jäädä aukiolle, ja sen jälkeen väkivallattomat telttaleirit ja pitkät joukkomarssit ovat levinneet maailmalle.

Espanjassa liikettä tukee jo 6–8,5 miljoonaa ihmistä, ja se on levinnyt myös Portugaliin, Ranskaan, Belgiaan, Saksaan, Italiaan ja Israeliin. Sivuston mukaan se liike on myös luonut yhteyksiä esimerkiksi arabimaissa ja Yhdysvalloissa toimiviin vastaaviin kansanliikkeisiin.

15M-liikkeellä ei ole johtajia eikä virallisia edustajia. Kaikki päätökset tehdään kaikille avoimissa kansankokouksissa konsensusperiaatteella. Liike sanoutuu irti kaikesta puoluepoliittisesta toiminnasta ja ammattiyhdistysliikkeistä, eikä sillä ole virallista doktriinia.

Leirien ohella erääksi toimintamuodoksi ovat vakiintuneet satojen kilometrien pituiset joukkomarssit. Tällä hetkellä sadat ihmiset eri maista marssivat kohti Brysseliä, jossa järjestetään kansainvälinen foorumi lokakuussa.

Foorumi huipentuu lokakuun 15. päivä pidettävään maailmanlaajuiseen mielenosoitukseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia