USA:ssa muslimit suopeimpia muille uskonnoille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

USA:ssa muslimit suopeimpia muille uskonnoille

Muslimit myös vastustavat jyrkimmin iskuja siviilejä vastaan.

Yhdysvaltain suurimmista uskonnollisista ryhmistä muslimit suhtautuvat suvaitsevimmin muihin kirkkokuntiin kuuluviin, tuore kysely paljastaa. Muslimit myös vastustavat jyrkimmin (78 prosenttia vastanneista) väkivaltaisia tai sotilaallisia iskuja siviilejä vastaan. Juutalaisista 43, katolilaisista 39 ja protestanteista 38 prosenttia katsoo, ettei iskuilla ole oikeutusta missään oloissa.

Yksilön tai pienen joukon iskut siviilejä vastaan torjuu kaikissa oloissa muslimeista 89 prosenttia, kun muissa ryhmissä osuus on 71-75 prosenttia.

Yhdysvaltain juutalaiset ja islaminuskoiset ovat kyselyn mukaan samoilla linjoilla Israelin ja palestiinalaisten konfliktin suhteen. Kahden valtion ratkaisua kannattaa muslimeista 81 ja juutalaisista 78 prosenttia.

Juutalaisista peräti 66 prosenttia jakoi näkemyksen, että enemmistö amerikkalaisista suhtautuu ennakkoluuloisesti islaminuskoisiin maanmiehiinsä. Muslimeista näkemykseen yhtyi 60 prosenttia ja kristityistä noin puolet.

Abu Dhabi Gallup Centerin tekemässä tutkimuksessa haastateltiin lähes 2 500:aa amerikkalaista, joista 475 ilmoittautui islaminuskoisiksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia