Uutiset

Urheilu tuo maahanmuuttajat ja suomalaiset yhteen

Suomen Punaisen Ristin vastaanottokeskusten asiakkaat ja suomalaiset palloilijat pääsevät kesällä pelaamaan jalkapalloa.
(Kuva: Márcio Cabral de Moura / cc 2.0 / Flickr)
Suomen Punaisen Ristin vastaanottokeskusten asiakkaat ja paikalliset jalkapalloseurat järjestävät kesällä yhteisiä jalkapallo-otteluita.

Pelit ovat osa sisäministeriön Meistä on moneksi -kampanjaa, jonka tarkoituksena on saada eritaustaiset ihmiset toimimaan yhdessä. Pelien tavoitteena on myös edistää suvaitsevaisuutta ja kannustaa paikallisia seuroja pitkäaikaiseen yhteistyöhön vastaanottokeskusten kanssa.

"Keskuksen asiakkaille tämänkaltainen toiminta on tärkeää, sillä se tarjoaa kaivattua vaihtelua arkeen. Asiakkaat tutustuvat mielellään paikallisiin asukkaisiin, ja yhteiset tapahtumat ja rento pelaaminen ovat hyviä keinoja siihen", toteaa Paimion vastaanottokeskuksen vastaava ohjaaja Hanna Lehikoinen.

Pelit pyritään järjestämään ennen liigaotteluita, jotta tapahtumille saadaan näkyvyyttä myös paikallisten asukkaiden keskuudessa.

kulttuuri Suomi

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nuori mies istuu sohvalla, taustalla punainen seinä

Yksin tulleiden alaikäisten perheenyhdistämisestä on tehty Suomessa poikkeuksellisen vaikeaa – ”Kotoutuisin sata kertaa paremmin, jos he olisivat täällä”

Perheenyhdistäminen on Suomessa esimerkiksi Ruotsiin ja Norjaan verrattuna niin vaikeaa, ettei moni edes yritä. Esimerkiksi afganistanilaisia hakijoita rajoittaa sääntö, jonka mukaan heidän pitää jättää hakemuksensa Intiassa. Opiskelijat Shayegh Adeli ja Ali Nazari uskovat, että he menestyisivät paremmin, jos perhe olisi tukemassa.
Istuvia ja seisovia mielenosoittajia Zimbabwessa

Zimbabwe syyttää talouskriisistään pakotteita, mutta todellinen syy on korruptio, sanovat asiantuntijat

Vain Venezuelassa on pahempi inflaatio kuin Zimbabwessa. Maan viranomaiset syyttävä taloustilanteesta kansainvälisiä talouspakotteita. Monien asiantuntijoiden mukaan tärkein syy on kuitenkin kaikkialla rehottava korruptio ja huono hallinto.
Tyttöjä urheiluasuissa

Maailman yleisin ihmisoikeussopimus täyttää 30 vuotta – Järjestöt vaativat lisäponnisteluja lasten oikeuksien toteuttamiseksi

Lapsen oikeuksien sopimuksen olemassaolon aikana esimerkiksi alle 5-vuotiaiden kuolleisuus on vähentynyt 60 prosenttia. Samaan aikaan kehitys monilla alueilla on hidastunut, varoittavat lapsijärjestöt.
Myanmarin rohingya-naisia Cox's Bazarin pakolaisleirillä

Myös kansainvälinen rikostuomioistuin ryhtyy tutkimaan Myanmarin rohingyoihin kohdistuneita julmuuksia

Myanmar ei ole kansainvälisen rikostuomioistuimen jäsen, mutta tuomioistuin päätti tutkia niitä rikoksia, jotka ovat tapahtuneet Myanmarin ja Bangladeshin rajalla. Aiemmin tällä viikolla Gambia vei Myanmarin YK:n alaisen kansainvälisen tuomioistuimen eteen kansanmurhan vastaisen sopimuksen rikkomisesta.