UNDP: Honduras yksi epätasa-arvoisimmista maista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

UNDP: Honduras yksi epätasa-arvoisimmista maista

Honduras löytyy maailman viidentoista eniten epätasa-arvoisimman maan joukosta. Listauksen takana on YK:n kehitysohjelma UNDP, jonka mukaan Honduraksen tulisi asemaansa parantaakseen uudistaa sosiaalipolitiikaansa. Muutoksissa tulisi huomioida erityisesti haavoittuvimmat yhteiskuntaryhmät.

Honduras löytyy maailman viidentoista eniten epätasa-arvoisimman maan joukosta. Latinalaisessa Amerikassa Hondurasta heikommin pärjäävät vain Bolivia, Haiti ja Brasilia. Listauksen takana on YK:n kehitysohjelma UNDP, jonka mukaan Honduraksen tulisi asemaansa parantaakseen uudistaa sosiaalipolitiikaansa.

"Nyt hallitusten ja interssiryhmien päätöksentekoprosessit osaltaan ylläpitävät epätasa-arvoisuutta", totesi UNDP:n tämän vuotisen Latinalaista Amerikkaa ja Karibian maita koskevan alueraportin kirjoittaja Isidro Soloaga.

"Julkista politiikkaa tulee suuunnitella epätasa-arvoisuuden näkökulmasta, ei köyhyyden", sanoi Soloaga.

Tavoitteena on, että politiikka saavuttaa muutoksia eniten tarvitsevat perheet, yksilöt ja yhteisöt. Raportin mukaan muutoksissa tulisi huomioida erityisesti haavoittuvimmat yhteiskuntaryhmät, joita Hondurasin tapauksessa ovat naiset, alkuperäisväestö sekä tummaihoiset.

 

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia