UN Womenilta 17 miljoonaa väkivallan vastustamiseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

UN Womenilta 17 miljoonaa väkivallan vastustamiseen

Naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen rahasto tukee innovatiivisia ruohonjuuritason hankkeita nyt 34 eri maassa.

UN Womenin hallinnoima YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen rahasto on päättänyt myöntää yhteensä 17 miljoonaa dollaria tukea uusille väkivallan vastaisille hankkeille 34 eri maassa. Mukana ovat ensimmäistä kertaa muun muassa Irak ja vasta itsenäistynyt Etelä-Sudan.

Väkivaltarahasto tukee innovatiivisia ruohonjuuritason hankkeita, joilla on konkreettisia vaikutuksia ja jotka johtavat pysyvään muutokseen.

Rahaston uudet hankkeet muun muassa lisäävät väkivallasta selvinneiden naisten pääsyä terveyspalveluiden ja lainopillisten palveluiden piiriin Irakissa, sekä tukevat hiv-positiivisia naisia haastamaan yhdessä yhteisöjen perinteisten johtajien kanssa laajalle levinneen hyväksikäytön ja syrjinnän kulttuurin Malawissa.

Keniassa, Ruandassa ja Sierra Leonessa väkivaltarahaston tuella sitoutetaan miehiä ja poikia toimimaan sukupuolittunutta väkivaltaa vastaan omissa yhteisöissään. Etelä-Sudanissa puututaan raiskauksiin ja Meksikossa laajalle levinneisiin naisten murhiin.

YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin pääjohtaja Michelle Bachelet kuvaili naisiin kohdistuvaa väkivaltaa maailmassa "ihmisoikeuksien hätätilaksi".

Väkivallan vastaisen työn edistysaskeleista huolimatta naisiin ja tyttöihin kohdistuva väkivalta onkin edelleen globaali pandemia. Bachelet kuitenkin korosti, että tilannetta voidaan muuttaa riittävällä poliittisella tahdolla ja rahoituksella, sekä hyvillä hankkeilla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia