UN Women etsii ratkaisuja naisten palkattoman kotityön vähentämiseksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

UN Women etsii ratkaisuja naisten palkattoman kotityön vähentämiseksi

Michele Bacheletin mukaan viljelijänaisten pääsy tuotannon resursseihin lisäisi maatalouden tuottavuutta LDC-maissa.

YK:n tasa-arvojärjestön UN Womenin pääjohtaja Michelle Bacheletin mukaan maatalouden tuottavuuteen tulisi investoida turvaamalla rahoitus ja tuotantoresurssit myös naisille.

Naisten koti- ja hoivatyöhön käyttämän ajan vähentäminen mahdollistaisi naisten täysipainoisemman osallistumisen toimeentulon hankkimiseen, mikä toisi moninkertaisia etuja maaseudun kehitykseen, Bachelet sanoo.

Koska maanviljely on monien vähiten kehittyneiden maiden suurin työllistäjä, on sen tuotannon kehittämisellä suuri rooli LDC-maiden talouden ja ihmisten elintason kohentamisessa. Mikäli naisviljelijöillä olisi miesten kanssa yhtäläinen pääsy tuotannon resursseihin, voisivat he nostaa satojaan merkittävästi, millä olisi luonnollisesti suuri vaikutus ruokaturvaan ja ravitsemukseen, kertoo Bachelet.

Viime vuosina kuitenkin vain pieni osa maatalouteen ohjatusta avusta on keskittynyt sukupuolten välisen tasa-arvon parantamiseen. Bachelet vetoaa hallituksiin ja kansainväliseen yhteisöön maaseudun naisten ja naisviljelijöiden saaman tuen kasvattamiseksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia