Tyttöjen silpomisen vastaisessa työssä voittoja Luoteis-Keniassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tyttöjen silpomisen vastaisessa työssä voittoja Luoteis-Keniassa

Myös lapsiavioliitot ja teiniraskaudet on saatu laskuun, kertoo Suomen World Vision.

World Vision on onnistunut vähentämään Luoteis-Kenian Sookin seudulla tyttöjen sukuelinten silpomista yli viidenneksellä kolme vuotta kestäneen projektin aikana, järjestö kertoo.

Järjestön vuonna 2010 toteuttaman selvityksen mukaan 95,9 prosenttia seudun tytöistä oli silvottu. Kolmessa vuodessa luku on laskenut viidenneksellä, ja nyt joka neljäs tyttö on silpomaton, World Vision sanoo.

Kampanjat ovat myös vähentäneet lapsiavioliittoja ja teiniraskauksia sekä parantaneet asenteita koulutusta kohtaan.

"Kolmessa vuodessa tyttöjen koulunkäynti on lisääntynyt 60 prosenttia", kertoo Suomen World Visionin Afrikan aluepäällikkö Ulla Tervo.

"Näin nopea asennemuutos on mahdollista, kun silpomisen vastainen työ on osa laajempaa pitkäkestoista kehitysyhteistyötä. Emme keskity ainoastaan silpomisen kitkemiseen, vaan samalla parannamme lasten koulutusta, vanhempien toimeentuloa ja kasvatamme kyläyhteisöjen tietoisuutta lasten oikeuksista", hän jatkaa.

Sookin alueen väestö on pääosin köyhää paimentolaista pokot-heimoa. World Vision tekee alueella töitä ruohonjuuritason yhdistysten, terveyspisteiden, koulujen, paikallisten kansalaisjärjestöjen ja asiantuntijaorganisaatioiden sekä paikallishallinnon kanssa.

Tyttöjen silpomisen kitkemiseksi on tehty runsaasti töitä viime vuosina myös kansainvälisesti. Vuonna 2012 YK hyväksyi historiallisen sukuelinten silpomisen vastaisen sopimuksen pitkien neuvottelujen päätteeksi. UNICEF arvioi, että nykyisin syntyvillä tytöillä on merkittävästi pienempi riski joutua silpomisen uhriksi kuin äideillään.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia