Työpaikkojen puute pahasta maailmalle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Työpaikkojen puute pahasta maailmalle

Maailmaan tarvitaan 80 miljoonaa uutta työpaikkaa, jos työllisyys halutaan palautaa finanssikriisiä edeltävälle tasolle, sanoo ILO.

Hallitusten on lisättävä nopeasti toimia työpaikkojen lisäämiseksi, sillä muuten taantuva globaali talous saattaa johtaa jälleen työpaikkojen häviämiseen ja lisätä levottomuutta, varoittaa Maailman työjärjestö ILO.

Finanssikriisin jälkeen yritysten on ollut yhä vaikeampi säilyttää työpaikkoja, ja myös valtioiden politiikka on lisännyt työttömyyttä, ILOn uudessa raportissa todetaan. Sen mukaan tarvitaan 80 miljoonaa uutta työpaikkaa seuraavien kahden vuoden aikana, jotta globaali työllisyys palaisi kriisiä edeltävälle tasolle.

Nykyarvioiden mukaan työpaikkojen palautumiseen menee teollisuusmaissa kuitenkin ainakin viisi vuotta.

Taloudellinen epätasa-arvoisuus saattaa aiheuttaa myös tyytymättömyyttä. Raportti varoittaa yhteiskunnallisen levottomuuden lisääntymisestä 45 maassa tutkitusta 118:sta.

Raportti vaatii hallituksia välttämään sosiaalisten ohjelmien leikkauksia ja huomauttaa, että jos työvoimapolitiikkaan käytettäisiin bruttokansantuotteesta puoli prosenttia enemmän, työllisyys nousisi 0,4–0,8 prosenttia maasta riippuen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia