Työntekijöiden oikeuksien valvonta tehokkaammaksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Työntekijöiden oikeuksien valvonta tehokkaammaksi

Reiluja työolosuhteita pyritään kohentamaan työpajoilla ja tiukennetulla valvonnalla.

Fairtrade International haluaa tehostaa Reilun kaupan tilojen työntekijöiden oikeuksien valvontaa. Tiukasta tarkkailusta huolimatta kriteerien noudattamisessa voi joissain tapauksissa esiintyä ongelmia, Reilun kaupan edistämisyhdistys kirjoittaa.

Reilun kaupan standardit edellyttävät, että Kansainvälisen työjärjestö ILO:n mukaiset työntekijöiden oikeudet toteutuvat kaikilla sertifioiduilla tiloilla. Tämä tarkoittaa, että pakkotyötä ja lapsityövoimaa ei käytetä, työturvallisuusvaatimuksia noudatetaan ja että työntekijöillä on vapaus käyttää kollektiivista neuvotteluvaltaansa ja kuulua yhdistyksiin.

Latinalaisessa Amerikassa osana ohjelmaa järjestettävissä pilottityöpajoissa työntekijät Reilun kaupan tiloilta, heidän esimiehensä, paikalliset ammattijärjestöt ja kansalaisjärjestöt pohtivatkin työntekijöiden oikeuksien merkitystä sekä sitä, miten tahojen välistä yhteistyötä voitaisiin tehostaa oikeuksien toteutumiseksi.

Lisäksi Fairtrade Internationalilla on käynnissä projekti, joka keinoja vastata tekstiilialan haasteisiin, kuten työoloihin ja palkkarakenteisiin. Tällä hetkellä Reilun kaupan puuvillasta valmistetuissa tuotteissa on sertifioitu ainoastaan puuvillan tuotanto. Tuotantoketjun muita osia vaaditaan noudattamaan ILO:n sopimuksia, muttei Reilun kaupan standardeja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia