Tutkimus: Nuoret eivät usko tulevaisuudennäkymiinsä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tutkimus: Nuoret eivät usko tulevaisuudennäkymiinsä

Iso osa maailman väestöstä näkee olevansa umpikujassa, selviää uudesta mielipidetutkimuksesta.

(IPS) -- Nuoret ympäri maailmaa eivät pidä tulevaisuuden mahdollisuuksiaan valoisina, kertoo tuore kansainvälinen tutkimus. Maailman asukkaista puolet on alle 25-vuotiaita.

Tutkimuksen toteuttivat kansainvälinen nuorisojärjestö International Youth Foundation (IYF) ja Centre for Strategic and International Studies -tutkimuslaitos (CSIS). Tietoja kerättiin kolmestakymmenestä maasta.

Tutkimuksessa oli kuusi eri osa-aluetta: turvallisuus, informaatioteknologia, kansalaisaktiivisuus, taloudelliset mahdollisuudet, koulutus ja terveys. Jokaisen valtion tulos koostettiin näiden osa-alueiden yhteispisteistä.

Parhaiten sijoittui Australia, huonoimmat pisteet sai Nigeria. Suomi ei ollut tutkimuksessa mukana.

Nuorten hyvinvointia arvioitiin asteikolla nollasta yhteen. Kaikkien maiden keskiarvo oli 0,576, mutta kaksi kolmasosaa maista jäi sen alapuolelle. Nuoret yli 20 maassa eivät usko mahdollisuuksiinsa kouluttautua ja edetä yhteiskunnassa.

"Tämä on yksi nykyajan suurimmista ongelmista", toteaa toimitusjohtaja Christopher Nassetta Hilton Worldwidesta. Yhtiö on yksi tutkimuksen päärahoittajista.

"Päättäjät ja yritysmaailma pitää saada kiinnostumaan ongelman poistamisesta."

Noin 85 prosenttia alle 25-vuotiaista nuorista elää kehitysmaissa. Monessa maassa heidän ikäluokkansa kattaa lähes puolet koko maan väestöstä.

Nuorten ikäluokan paisumista suhteessa muuhun väestöön kutsutaan nuorisopullistumaksi.

"Nuorisopullistuma voi olla riski turvallisuudelle, taloudelle ja hyvinvoinnille - tai sitten siinä on mahdollisuus kehitykseen ja muutokseen", sanoo IYF:n puheenjohtaja William Reese.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia