Uutiset

Tutkija: ETYJ antaa tukea Lukašenkan hallinnolle

Ulkopoliittisen instituutin asiantuntijan mukaan EU:n pitäisi eristää Valko-Venäjän hallintoa ja tukea kansalaisyhteiskuntaa.

Valko-Venäjällä syyskuussa pidettävät parlamenttivaalit eivät tule olemaan vapaat ja rehelliset, mutta Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ on silti lähettämässä maahan täysimittaisen vaalitarkkailukomission seuraamaan vaalien rehellisyyttä , kirjoittaa Ulkopoliittisen instituutin tutkija Anaïs Marin.

Vaalitarkkailijoiden lähettäminen maahan antaa Marinin mukaan hallinnolle viestin siitä, että Etyj pitää rehellisten vaalien toteutumista ylipäätään mahdollisena.

”ETYJ:in olisi parempi olla antamatta Valko-Venäjälle mitään tunnustusta, jotta se ei suotta legitimoisi presidentti Aljaksandr Lukašenkan hallintoa”, Marin kirjoittaa.

Valko-Venäjän nykyhallinnon tunnustaminen puolestaan hajottaa oppositiota ja kaventaa maan kansalaisten mahdollisuuksia tehdä yhteiskunnallisia uudistuksia, Marin arvioi.

Marinin mielestä EU:n tulisi keskittyä ennemminkin Valko-Venäjän vuoden 2015 presidentin vaaleihin panostamalla kansalaisyhteiskunnan valmiuksien parantamiseen ja valkovenäläisten vaalitarkkailijoiden kouluttamiseen.

Valko-Venäjän demokratia demokratia Valko-Venäjä Ulkopoliittinen instituutti

Lue myös

Valko-Venäjä jatkaa järjestöjen ajojahtia

EU:n avustuksista määrätyt kyseenalaiset maksut uhkaavat kaataa Valko-Venäjän vanhimman ihmisoikeusjärjestön.

Valko-Venäjä hääti hallitusta arvostelleen ihmisoikeusjärjestön

Viasnan johtaja tuomittiin vuosi sitten vankilaan ja nyt viranomaiset sulkivat järjestön toimiston Minskissä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Barbadoksen kenraalikuvernööri Sandra Mason istuu keltaisessa asussa juhlavassa tuolissa, univormuasuinen nainen ojentaa jotain hänen käteensä.

Barbadoksesta tulee tasavalta – Samalla maailman johtajien joukkoon liittyy yksi uusi naispresidentti

Barbados juhlistaa itsenäisyyspäiväänsä luopumalla monarkistisesta kytköksestä entiseen siirtomaaisäntäänsä.
Joukko värikkäisiin vaatteisiin pukeutuneita naisia jonottamassa, taustalla kerrostaloja.

Koronapandemia on kärjistänyt eriarvoisuutta – Miesten kuolleisuus on suurempaa, mutta naiset kärsivät taloudellisesti

Koronapandemia on koetellut koko maailmaa, mutta ei kuitenkaan tasapuolisesti. Punaisen Ristin raportin mukaan etenkin naiset, kaupungeissa asuvat ja siirtolaiset ovat kärsineet pandemian sosioekonomisista vaikutuksista.
Hylätty ostoskärry makaa vedessä. Vedenpinnasta heijastuu kerrostalo.

Hyvinvointia vai ekologista kestävyyttä? – Tutkimuksen mukaan yksikään maa ei ole onnistunut yhdistämään näitä tavoitteita

Ihmiset elävät pidempään ja saavat käydä koulua pidempään kuin 30 vuotta sitten. Samalla ympäristöön kohdistuva kuormitus on jatkuvasti kasvanut, eikä yksikään maa ole onnistunut turvaamaan kansalaistensa sosiaalista perustaa ilman ekologisten raja-arvojen ylittymistä.
Pimeän rakennuksen sisätila, etäällä joukko lapsia.

Nälkä ja epätoivo lisääntyvät Libanonissa – Asiantuntijat ovat huolissaan maan vakaudesta

Talouskurimukseen suistuneessa Libanonissa yli puolet väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella. Ruoan hinta on yli seitsenkertaistunut parissa vuodessa.
José Antonio Kast puhuu median mikrofoneille.

Saako Chile oman Bolsonaronsa? – Laitaoikeiston ehdokas on gallupien kärjessä

”Chilen Bolsonaroksi” kutsuttu José Antonio Kast on noussut presidentinvaalien yllätyssuosikiksi. Kastin suosio on osaltaan vastareaktio vasemmiston menestykselle perustuslain uudistamishankkeessa.