Turhautuminen kasvaa Afganistanin maanvyörypakolaisten leirillä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Turhautuminen kasvaa Afganistanin maanvyörypakolaisten leirillä

Avustusjärjestö IOM joutui keskeyttämään avun jakamisen kahakoinnin takia.

Afganistanin maanvyörypakolaiset ovat pettyneitä avuntulon hitauteen. Tunnelmat kiristyivät kahakoinniksi tiistaina ja apua jakava Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM joutui keskeyttämään avunjakelun, kertoo uutistoimisto Reuters.

Yli 4 000 ihmistä joutui pakenemaan, kun 300 taloa hautautui mutavyöryn alle Aab Bareekin kylässä viime perjantaina. YK:n mukaan jopa 500 ihmistä on kuollut vyöryssä, joka tuhosi myös maatalousmaata ja keskeytti vedensaannin.

Reutersin mukaan kyläläiset ovat pettyneitä siihen, että apua saadaan paikalle hitaasti ja siihen, ettei hallitus ole suostunut kaivamaan uhreja esiin. Maanantaina ja tiistaina pakolaiset heittelivät kivillä avustuskuormaa suojanneita työntekijöitä, minkä jälkeen poliisi ampui ilmaan.

Turvallisuustilannetta heikentää myös se, että lähikylien köyhät yrittävät saada oman osuutensa avustuskuormasta. Tonneittain apua odottaakin maakunnan pääkaupungissa turvallisuustilanteen paranemista, Reuters kertoo.

Afganistanin presidentti Hamid Karzai vieraili leirillä keskiviikkona. Hän lupasi uhreille uudet suojat ja apua ruumiiden esiin kaivamisessa.

Afganistanin pohjoisosat ovat viime aikoina kärsineet rankoista tulvista. YK:n mukaan tulvat ovat vaikuttaneet noin 71 000 ihmisen elämään, ja maanvyöryn uhrien lisäksi yli 150 ihmistä on kuollut. Järjestöjen mukaan myös maanvyörymäpakolaisia odottaa uusi vyöry rankkasateiden ja sulavan lumen vuoksi ja heidät pitäisi siirtää leiriltä niin pian kuin mahdollista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia