Thaimaa rajoittamassa äidinmaidonkorvikkeen markkinointia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Thaimaa rajoittamassa äidinmaidonkorvikkeen markkinointia

Hallituksen uutena linjauksena on edistää aktiivisesti imetystä.

Thaimaan hallitus on ilmoittanut tiukentavansa äidinmaidonkorvikkeen ja muiden imetyksen vaihtoehtojen markkinointia terveydenhuollossa.

YK-järjestöt ovat kiitelleet maan terveysministeriön ehdottamaa aloitetta tärkeäksi askeleeksi thaimaalaisten lasten hyvinvoinnissa.

Järjestöjen mukaan äidinmaidonkorvikkeen epäeettinen markkinointi terveyskeskuksissa on murentanut imetyksen suosiota Thaimaassa, UNICEF kertoo.

Hallituksen esityksessä terveydenhuollon henkilökuntaa kehotetaan estämään imetyksen vaihtoehtojen markkinointi. Samoin työntekijöitä kielletään ottamasta vastaan lahjoituksia äidinmaidonkorvikkeen markkinointiin tai esiintymästä korviketuotteiden valmistajien ja maahantuojien edustajina.

Sen sijaan hallitus kehottaa terveydenhuollon työntekijöitä tukemaan ja edistämään imetystä, jota useimmat lasten ravitsemusasiantuntijat suosittavat. UNICEFin mukaan täysimetys pelastaisi vuosittain miljoonan lapsen hengen.

UNICEFin mukaan kuuden kuukauden imetys vahvistaa lasten terveyttä ja koulumenestystä sekä voi merkittävästi alentaa kansallisia terveydenhoitomenoja.

Thaimaan terveysministeriön tuoreen tilaston mukaan vain 15 prosenttia naisista imetti lapsiaan puoli vuotta. Vuonna 2007 toteutetusta laajasta tutkimuksesta kävi ilmi, että 15 prosenttia naisista ei ollut lainkaan imettänyt lapsiaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia