Thaimaa ahdistaa oppositiota majesteettirikoslailla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Thaimaa ahdistaa oppositiota majesteettirikoslailla

Thaimaan viranomaiset eväävät vapautuksen takuita vastaan opposition jäseniltä, syyttää Human Rights Watch.

Thaimaan hallitus käyttää majesteettirikoslakiaan opposition kurittamiseksi, sanoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW).

Thaimaan lese majeste -laki kriminalisoi kaikki mielipiteenilmaisut, joiden katsotaan loukkaavan maan kuningasperhettä.

HRW:n mukaan Thaimaan hallitus käyttää lakia erityisesti punapaitoina tunnettuja UDD-oppositioliikkeen jäseniä vastaan. Vapautus takuita vastaan on järjestelmällisesti evätty opposition jäseniltä silloin, kun he ovat syytteessä lese majeste -lain rikkomisesta. Viranomaiset myös käyttävät pitkiä pidätysaikoja hyväkseen kohdellakseen pidätettyjä kaltoin.

Sen sijaan samanlaisten syytösten yhteydessä kuningasmielisen kansanliikkeen PAD:n jäsenet ovat päässeet paljon vähemmällä, järjestö toteaa.

Punapaidat tukevat sotilasvallankaappauksella vuonna 2006 syrjäytettyä Thaimaan entistä pääministeriä Thaksin Sinawatraa.

Yksi viimeisimmistä lese majeste -tuomituista opposition jäsenistä on thaimaalainen poliittinen aktivisti ja Shinawatran tukija Surachai Danwattananusorn. Seitsemän ja puolen vuoden tuomio rapsahti julkisista lausunnoista, joissa Danwattananusorn syytti monarkiaa Thaimaan poliittisesta sekasorrosta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia