Tasa-arvo kehityspoliittisen ohjelman keskiöön | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tasa-arvo kehityspoliittisen ohjelman keskiöön

Uusi kehityspoliittinen ohjelma on tilaisuus toimia esimerkkinä maailmalla, sanovat Solidaarisuus, UN Women ja FinnWID.

Solidaarisuus, FinnWID ja Suomen UN Women toivovat, että tasa-arvoon kiinnitettäisiin erityishuomiota valmisteilla olevassa kehityspoliittisessa ohjelmassa.

Järjestöjen yhteisessä kannanotossa painotetaan, että sukupuolten välisen tasa-arvon edistyminen edellyttää näkyvää, pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työtä. Tasa-arvon käsitteleminen Suomen kehityspoliittisessa ohjelmassa ainoastaan läpileikkaavana teemana ei niiden mukaan tähän riitä.

Kannanotossa toivotaan, että sukupuolten välisen tasa-arvon edistäminen nostetaan ohjelmassa esiin omana kokonaisuutenaan, jolle on määritelty selkeät tavoitteet ja kohdennettu riittävät resurssit.

"Naisten vähäinen yhteiskunnallinen osallistuminen ja heikko poliittinen edustus, perheväkivallan vastaisen taistelun epäonnistuminen ja seksuaaliterveyden olematon priorisointi maiden poliittisilla agendoilla kuvastavat sukupuoleen perustuvan syrjinnän maailmanlaajuista hyväksyntää", kannanotossa todetaan.

"Uuden kehityspoliittisen toimintaohjelman myötä Suomella on loistava mahdollisuus toimia esimerkkinä kansainväliselle yhteisölle ja osoittaa, että sukupuolten välinen epätasa-arvo ei ole hyväksyttävää", järjestöt lisäävät.

Kannaotto on suunnattu ulkoministeriölle, joka on pyrkinyt KEPO-OPEN -tilaisuuksien ja keskustelun kautta ottamaan ulkoisia sidosryhmiä mukaan kehityspoliittisen ohjelman valmisteluun.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia