Taloustieteilijä: Maailmalla menee paremmin kuin koskaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Taloustieteilijä: Maailmalla menee paremmin kuin koskaan

Politiikan pitäisi keskittyä vaurauden kasvattamisen sijasta ihmisten elämänlaadun parantamiseen, sanoo Maailmanpankin ekonomisti Charles Kenny.

Kehityksen mittaaminen bruttokansantuotteella antaa maailmasta vääristyneen kuvan, käy ilmi Maailmanpankin ekonomistin Charles Kennyn tuoreesta kirjasta.

Esimerkiksi Afrikalla näyttää menevän huonosti bruttokansantuotteella mitattuna, mutta todellisuudessa sillä menee paremmin kuin koskaan. Afrikassa ja muuallakin on viime vuosikymmeninä koettu historiallisen suuret edistysaskeleet terveydenhuollossa, koulutuksessa, tasa-arvossa, turvallisuudessa ja ihmisoikeuksissa.

Kennyn mukaan kehitystä on tapahtunut, koska ihmisarvoisen elämän rakennuspalikoista on tullut aikaisempaa halvempia. Elintaso on köyhissä maissa kasvanut paljon nopeammin kuin talous, koska innovaatiot ovat tehneet terveydestä, koulutuksesta ja kommunikaatiosta halvempaa ja koska ihmiset ovat valistuneempia kuin koskaan ennen.

Kennyn mukaan politiikan pitäisikin niin rikkaissa kuin köyhissäkin maissa keskittyä varallisuuden kasvattamisen sijaan ihmisten elämänlaadun parantamiseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia