Syyrialaissotilaat kieltäytyivät ampumasta siviilejä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Syyrialaissotilaat kieltäytyivät ampumasta siviilejä

Syyrian kansalliskaartin sotilaita uhkaa kuolemantuomio, koska he kieltäytyivät ampumasta aseettomia mielenosoittajia.

Kuutta Syyrian kansalaiskaartin sotilasta uhkaa kuolemantuomio, koska he kieltäytyivät ampumasta aseettomia mielenosoittajia, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Järjestön puhelimitse haastattelema kansalliskaartin entinen sotilas, Walid 'Abd al-Karim al-Qash'am, 21, kertoo olleensa yksi 250 sotilaasta, joiden käskettiin tukahduttaa mielenosoitus Harastan kaupungissa 23.4.

Sotilaiden esimiehet kertoivat, että he kohtaisivat "väkivaltaisen jengin", mutta todellisuudessa vastassa olikin 2 000 aseettoman mielenosoittajan joukko. Al-Qash'ami näki, kuinka sotilaat ampuivat kolme lasta, nuoren miehen ja naisen.

Hän ja viisi muuta sotilasta kieltäytyivät ampumasta ja ovat sen jälkeen paenneet maasta, sillä Syyriassa sotilaskarkuruudesta voi seurata kuolemantuomio.

Al-Qash’ami on jo toinen syyrialainen sotilas, joka on kertonut Amnesty Internationalille kieltäytyneensä ja paenneensa, kun hänen käskettiin ampua aseettomia mielenosoittajia.

Amnestyn mukaan Syyrian helmi-maaliskuussa alkaneissa mielenosoituksissa on kuollut ainakin 1 104 ihmistä. Joukossa on 82 lasta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia