Syömälakot jatkuvat palestiinalaisvankien keskuudessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Syömälakot jatkuvat palestiinalaisvankien keskuudessa

YK on huolissaan syömälakossa olevista palestiinalaisvangeista, jotka protestoivat Israelin mielivaltaisia pidätyksiä.

Palestiinalaisvankien syömälakkokampanjat jatkuvat Israelissa.

Israelin pidättämät Tarek Qa’adan ja Jafar Azzidine ovat olleet syömälakossa jo 78 päivää, ja Samer Al-Issawi on ollut osittaisessa syömälakossa yli 200 päivää. Miehet vastustavat syömälakolla palestiinalaisvankien kohtelua ja epäoikeudenmukaisten hallinnollisten pidätysten jatkumista, kertoo UN News Centre.

YK:n viranomaiset ovat toistuvasti ilmaisseet olevansa huolissaan Israelin pidättämien palestiinalaisten tilanteesta ja erityisesti nälkälakossa olevista miehistä. Järjestön asiantuntijat ovat vaatineet Israelia lopettamaan pidätettyjen epäinhimillisen kohtelun, ja korostaneet, että maa on vastuussa pidätettyjen terveydestä.

"Pidätettyjä vastaan pitää nostaa syyte ja heidät pitää viedä oikeuteen noudattaen kansainvälisen oikeuden standardeja, tai heidät pitää pikaisesti vapauttaa, YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Navi Pillay totesi lehdistötilaisuudessa.

Hallinnolliset vankeustuomiot nousivat kansainvälisen huomioin kohteeksi noin vuosi sitten, kun palestiinalainen Khader Adnan päätti 66 päivää kestäneen nälkälakonsa sen jälkeen, kun hänen tuomiotaan lievennettiin.

Israel pitää satoja palestiinalaisia vangittuina hallinnollisten pidätysmääräysten nojalla, joka sallii pitkät pidätysajat ilman virallisia syytteitä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia