Suurimpien asefirmojen myynti laskenut | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suurimpien asefirmojen myynti laskenut

Maailman suurimpien aseenvalmistajien myynti putosi viime vuonna, mutta vain 0,6 prosenttia. Se saattaa merkitä muutosta viisivuotisessa trendissä, sanoo Tukholman rauhantutkimusinstituutti Sipri.

Maailman suurimpien asevalmistajien myynti putosi viime vuonna viidettä vuotta peräkkäin. Laskua oli kuitenkin vai 0,6 prosenttia, mikä saattaa merkitä muutosta trendissä, arvioi Tukholman rauhantutkimusinstituutti Sipri.

Sipri julkisti tänään maailman sadan suurimman asefirman myyntitilastot. Yhteensä ne myivät aseita viime vuonna 370,7 miljardilla dollarilla, eli noin 348,3 miljardilla eurolla. Eniten sadan suurimman firman listalla on yhdysvaltalaisia yrityksiä, joiden myynti kattaa yli puolet tilastosta. Suurin on Lockheed Martin.

Yhdysvaltalaisten asefirmojen myynti laski viime vuonna, mutta sen sijaan länsieurooppalaisten ja venäläisten firmojen myynti kasvoi. Länsi-Euroopassa tilastoa selittävät Ranskan suuret asekaupat Egyptiin ja Qatariin, kertoo Siprin asemeno-ohjelman johtaja Aude Fleurant.

Venäjällä kasvun taustalla taas on etenkin maan armeijan modernisointiohjelma. Kasvu kuitenkin hidastui edellisvuodesta.

Myös monet niin sanottujen kehittyvien maiden, kuten Etelä-Korean, Intian ja Turkin, asefirmat kasvattivat myyntiään. Turkissa kasvua oli 10,2 prosenttia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia